Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas U-19 dāmu futbola izlase sestdien Baku notiekošā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra rezultatīvā spēlē ar 2:5 (1:1) zaudēja Ukrainas vienaudzēm, ciešot otro neveiksmi divos mačos.

Latvijas izlasē vārtus guva Anna Krūmiņa un Monika Estere Štube.

Latvijas futbolistes 26.minūtē pēc Krūmiņas sitiena atklāja rezultātu, taču desmit minūtes vēlāk pretinieces atjaunoja neizšķirtu.

Savukārt otrajā puslaikā jau dominēja Ukrainas spēlētājas, kuras iesita vēl četrus vārtus. Tiesa, kompensācijas laika pirmajā minūtē Štube rezultātu samazināja līdz 2:4, taču minūti vēlāk Ukrainas izlases spēlētāja Natālija Hriba, kura šajā mačā guva divus vārtus, panāca beigu rezultātu.

Latvijas U-19 futbolistes kvalifikācijas turnīru ceturtdien sāka ar 0:18 (0:5) kapitulējot ļoti spēcīgajām vienaudzēm no Spānijas, kuras sestdien ar 7:0 (2:0) uzvarēja Azerbaidžānu.

Pēc divām kārtām Spānijai un Ukrainai ir pa sešiem punktiem, bet Latvijas un Azerbaidžānas izlases abos mačos ir zaudējušas un ir tukšā, zaudējot izredzes iekļūt nākamajā kvalifikācijas kārtā.

Spānijas U-19 futbolistes jau trīs gadus pēc kārtas spēlējušas Eiropas čempionāta finālmačā, tomēr allaž zaudējušas. Šogad viņas ar 1:2 piekāpās Francijai.

Tāpat Spānija trīs gadus pēc kārtas spēlējusi arī Eiropas U-17 čempionāta finālā un 2015.gadā triumfēja sacensībās.

Turnīra noslēgumā Viktora Vicehovska trenētās Latvijas futbolistes otrdien samēros spēkus ar mājiniecēm - Azerbaidžānas spēlētājām.

Kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā komandas sadalītas 11 apakšgrupās un piedalās miniturnīros. Apakšgrupu uzvarētājas un desmit labākās otro vietu ieguvējas sasniegs nākamo kārtu, kur tām pievienosies Francija, Anglija un Vācija. Finālturnīrs nākamā gada augustā notiks Ziemeļīrijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!