Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu riteņbraucējs Gatis Smukulis no "Astana" komandas ceturtdien izcīnīja 38. vietu prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" 18. posmā, bet kopvērtējuma līderis Nairo Kvintana un viņa tuvākais sekotājs Kristofers Frūms finišēja līdzās.

Par posma uzvarētāju tika kronēts dānis Magnuss Korts Nīlsens no "ORICA–BikeExchange", kurš 200 kilometru distanci veica četrās stundās 54 minūtēs un 31 sekundē.

Dānis uzvaru panāca finiša spurtā, bet ar tādu pašu laiku finišēja vēl 62 riteņbraucēji, kuru vidū bija Smukulis, kā arī "Movisatar" pārstāvis Kvintana un "Sky" riteņbraucējs Frūms.

Rīt riteņbraucēji aizvadīs individuālo braucienu, sestdien būs viens no smagākajiem kalnu posmiem šajā velobraucienā, bet sacensības noslēgsies svētdien ar 105 kilometrus garu salīdzinoši līdzenu posmu.

Velobrauciena kopvērtējumā Kvintana par trim minūtēm un 37 sekundēm apsteidz britu Kristoferu Frūmu no "Sky" komandas. Tikmēr trešais ir cits kolumbietis Estevans Čavess no "ORICA–BikeExchange" vienības, līderim zaudējot trīs minūtes un 57 sekundes.

Smukulis kopvērtējumā atrodams 83. vietā, Kvintanam zaudējot jau divas stundas 47 minūtes un 24 sekundes.

Vēstīts, ka astotajā posmā Smukulis izcīnīja astoto vietu, bet piecus posmus vēlāk ieguva devīto pozīciju. Astotā vieta ir lielākais panākums Smukuļa karjerā kādā no lielajām tūrēm.

Prestižais velobrauciens "Vuelta a Espana" norisinās jau 71. reizi. Kopumā riteņbraucēji šajās sacensībās veiks 21 posmu.

Smukulis "Vuelta a Espana" piedalījās arī pērn, kad vēl pārstāvēja Krievijas komandu "Katjuša". Toreiz viņš kopvērtējumā ierindojās 146. vietā. Tikmēr par sacensību čempionu tika kronēts "Astana" braucējs Fabio Aru no Itālijas, kurš šogad sacensībās nepiedalās.

Latvijas riteņbraucējs "Vuelta a Espana" velobraucienā piedalījās arī 2012. gadā, kad ieguva 96. vietu.

Lai gan Smukulis šogad kļuva par Latvijas čempionu individuālajā un grupas braucienā, viņš netika izraudzīts dalībai Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Tajās valsts godu aizstāvēja Aleksejs Saramotins un Toms Skujiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!