Foto: AFP/Scanpix

Kolumbijas riteņbraucējs Nairo Kvintana no "Movistar" komandas pēc dienas pārtraukuma pirmdien atguva līderpozīciju prestižajā daudzdienu velobraucienā "Vuelta a Espana", savukārt Latvijas sportists Gatis Smukulis no "Astana" vienības desmitajā posmā finišēja starp atpalicējiem.

Kvintana, kurš svētdien zaudēja kopvērtējuma pirmo vietu, kad par līderi kļuva spānis Davids de la Kruss no "Etixx-Quick Step" komandas, pirmdien 188,7 kilometrus garajā desmitajā posmā izcīnīja uzvaru.

Viņš no konkurentiem aizmuka pēdējā stāvajā kāpumā pirms finiša. Otrais palika Roberts Gesinks ("LottoNL - Jumbo") no Nīderlandes, kurš Kvintanam zaudēja 24 sekundes, bet vēl sekundi lēnāks bija brits Kristofers Frūms ("Sky").

Tikmēr Smukulis no vadošajiem braucējiem atpalika 21 minūti un 43 sekundes, kas viņam deva 117. vietu starp 179 finišu sasniegušajiem.

Kopvērtējumā Kvintana par 57 sekundēm apsteidz savu komandas biedru Alehandro Valverdi no Spānijas, bet vēl par sekundi atpaliek Frūms, kurš pēc desmit posmiem ir trešais. Iepriekšējais līderis de la Kruss, kurš posmā finišēja 32. vietā, kopvērtējumā ir noslīdējis uz septīto pozīciju.

Savukārt Smukulis, kurš sestdien astotajā posmā ieņēma augsto astoto vietu, līderim zaudēja gandrīz pusotru stundu un kopvērtējumā ir 119. pozīcijā.

Prestižais velobrauciens "Vuelta Espana", kas šogad norisinās jau 71.reizi, noslēgsies 11.septembrī. Kopumā riteņbraucēji šajās sacensībās veiks 21 posmu.

Smukulis "Vuelta Espana" piedalījās arī pērn, kad vēl pārstāvēja Krievijas komandu "Katjuša". Toreiz viņš kopvērtējumā ierindojās 146.vietā. Tikmēr par sacensību čempionu tika kronēts "Astana" braucējs Fabio Aru no Itālijas, kurš šogad sacensībās nepiedalās.

Latvijas riteņbraucējs "Vuelta Espana" velobraucienā piedalījās arī 2012. gadā, kad ieguva 96. vietu.

Lai gan Smukulis šogad kļuva par Latvijas čempionu individuālajā un grupas braucienā, viņš netika izraudzīts dalībai Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Tajās valsts godu aizstāvēja Aleksejs Saramotins un Toms Skujiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!