Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas komandas "Rīga" hokejisti otrdien cieta zaudējumu Pasaules kausa izcīņas jauniešu klubu komandām trešajā spēlē.

Rīdzinieki ar 1:5 (0:1, 0:2, 1:2) piekāpās Ņižņekamskas "Reaktor".

Vienīgos vārtus Latvijas kluba labā guva Renārs Cipruss, kurš 45. minūtē panāca 1:4.

Pirmajā mačā "Rīga" sestdien ar 4:5 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Čehijas vienībai Prāgas "Sparta", bet otrajā cīņā ar 3:0 uzvarēja Zviedrijas kluba Malmes "Redhawks" juniorus.

Ar trīs spēlēs gūtiem četriem punktiem "Rīga" A apakšgrupā ieņēma otro vietu.

Pēc apakšgrupu spēlēm ceturtdien notiks ceturtdaļfināli, sestdien tiks aizvadītas pusfināla cīņas, bet uzvarētāji tiks noteikti svētdien, kad notiks arī cīņas par pārējām vietām.

LETA jau ziņoja, ka "Rīga" galvenais treneris šosezon būs Ņiživijs, kurš iepriekš strādāja par Rīgas "Dinamo" galvenā trenera palīgu. Tagad viņš samainījies vietām ar "Rīga" iepriekšējo vadītāju Ronaldu Ozoliņu, kurš nu kļuvis par Normunda Sējēja asistentu "Dinamo".

Gatavojoties jaunajai Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) sezonai, "Rīga" piedalījās pārbaudes turnīrā Čerepovecā, kur izcīnīja vienu uzvaru piecās spēlēs, bet kopējā vārtu attiecība šajā turnīrā Latvijas jaunajiem hokejistiem bija 6:26. Tikmēr vēl vienā pārbaudes cīņā savās mājās ar 2:0 tika uzveikta Sanktpēterburgas SKA-1946 komanda.

MHL sezona, kurā startēs 31 komanda no trīs valstīm, sāksies 4.septembrī, bet "Rīga" pirmo spēli aizvadīs dienu vēlāk mājās uzņemot Maskavas "Spartak" vienību.

Pasaules kausa izcīņa jauniešu klubu komandām Krievijā tiek aizvadīta sesto reizi un visos turnīros piedalījusies arī "Rīga".

Pirmajā Pasaules kausa turnīra norises gadā 2011. gadā "Rīgai" tikai pavisam nedaudz pietrūka līdz iekļūšanai finālā, otrajā gadā rīdzinieki ieņēma ceturto vietu apakšgrupā starp sešām vienībām, nekvalificējoties pusfinālam, bet iepriekšējos trīs gados Latvijas komanda turnīrā izcīnījusi piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!