Foto: DELFI

Pēc savas pirmās spēles Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) kanādietis Koltons Giliss atzina, ka Rīgas "Dinamo" sezonas pirmajā mačā neveicās ar spēli mazākumā un neizdevās pārspēt HK "Soči" vārtsargu, kad jau rīdzinieki bija pārņēmuši kontroli.

Kā ziņojām, Rīgas "Dinamo" sezonu iesāka, izbraukumā ar 1:3 (0:3, 1:0, 0:0) piekāpjoties HK "Soči" komandai. Vienīgos vārtus rīdzinieku labā guva tieši Giliss.

"Pirmajā trešdaļā pievīla mūsu mazākums. Viņiem paveicās, realizējot trīs no trim vairākumiem. Pirmajā periodā bijām arī nedaudz par lēnu. Pārtraukumā jau pamainījām spēli un tas deva rezultātu. Trešajā trešdaļā nomētājām viņu vārtsargu, kontrolējām spēli, bet neizdevās gūt vārtus," spēki raksturo Giliss, kuram gan pašam izdevās vairāki iespaidīgi spēka paņēmieni. "Man patīk spēlēt, pielietojot fizisku spēku, ar efektīgiem spēka paņēmieniem. Pretiniekiem tas būtu jāzina, ja redz mani laukumā. Šeit gan būtu arī jāizceļ mani maiņas biedri. Ja izdodas spēcīgs spēka paņēmiens, pretinieks uzreiz cenšas nomedīt. Maiņas biedri izdarīja ļoti labu darbu, mani piesedzot."

Otro KHL čempionāta spēli Rīgas "Dinamo" aizvadīs ceturtdien, kad Ņižņijnovgorodā spēkosies ar Kaspara Daugaviņa pārstāvēto un Pētera Skudras trenēto "Torpedo".

"Šī spēle noteikti būs izaicinājums," uzskata Giliss. "Pirmssezonas turnīrā mēs viņiem zaudējām. Jābūt gataviem, ka viņi spēlēs asi. "Torpedo" ir komanda, kurai patīk presingot. Jākoncentrējas un, visticamāk, nāksies daudz aizstāvēties, tāpēc jāizmanto iespējas pretuzbrukumos."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!