Foto: Publicitātes foto

Latvijas spēkavīrs Aivars Šmaukstelis izcīnījis sudraba godalgu Čempionu līgas devītajā posmā, kas aizvadītajās brīvdienās notika Somijā, portālu "Delfi" informēja biedrības "Stiprinieku republika" pārstāve Elīna Gārbena.

Sacensības Somijā risinājās divas dienas, un to laikā atlēti veica sešas disciplīnas: autobusa vilkšana, baļķa un hanteles celšana, krucifikss, herkulesa tvēriens, groda un nēšu nešana, vilkmes stafete un vairoga nešana. Pirmajos trīs vingrinājumos Šmaukstelis pieļāva vairākas kļūdas, tādēļ pirms otrās sacensību dienas ierindojās trešajā vietā.

Svētdienā sportists laukumā demonstrēja pārliecinošu sniegumu un lielākoties dominēja, tomēr viņam spēcīgu konkurenci sastādīja kanādietis Simons Boudreau. Abi sportisti cīnījās plecu pie pleca, tomēr pašā mača galotnē uzvara latvietim izslīdēja no rokām. Pirmo vietu kopvērtējumā ieņēma Boudreau no Kanādas, bet Šmaukstelis kopsummā savāca 56 punktus un nonāca viena punkta attālumā no savas trešās uzvaras Čempionu līgas sacensībās šogad.

Trešajā vietā ierindojās pazīstamais Lauri Nami no Igaunijas ar 55,5 punktiem.

Neskatoties uz to, Šmaukstelis sezonas kopvērtējuma tabulā šobrīd ieņem otro pozīciju, esot par punktu priekšā vēl vienam latvietim – Dainim Zāģerim.

Šmaukstelis šajā sezonā uzvarējis divos spēkavīru Čempionu līgas posmos, Latvijā un Serbijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!