Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" noslēdzis līgumu ar amerikāņu spēka uzbrucēju Aišu Sazerlendu, informēja komanda.

"TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips skaidroja šīs spēlētājas piesaistīšanu komandai: "Aišu izvēlējos kopīgi ar asistentiem un menedžeriem pēc rūpīga pārdomu perioda. Aiša ir universāla trešās un ceturtās pozīcijas spēlētāja, kuras fiziskie dotumi ļauj ar muguru pret grozu sekmīgi nospēlēt kā piektajam numuram. Uzmanību pievērsa viņas cīņas spars un universālisms, radot ticību par veiksmīgu iekļaušanos komandā. Tagad mums ir vairākas spēlētājas, kuras var spēlēt vairākās pozīcijās. Aišas vēlme sekmīgi spēlēt Eirokausā sakrīt ar komandas redzējumu un ļauj izvirzīt mērķi cīnīties par jauniem sasniegumiem."

Savukārt pati Sazerlenda uzskata, ka TTT ir viņai piemērota izvēle, jo tā saistās ar jaunu izaicinājumu un iespēju pacelt karjeru nākamajā līmenī. "Esmu gatava spēlēt Eiropas kausa izcīņā un patiesi jūtu, ka ir labākais laiks to darīt. TTT ir laba reputācija. Jūtu, ka spēsim strādāt kopā, jo pārstāvam kopīgu ticību par smagu darbu, disciplīnu un vēlēšanos uzvarēt. Priecājos par sezonas tuvošanos. Esmu priecīga par doto iespēju un darīšu visu, kas manos spēkos, lai sagādātu TTT lepnumu par paveikto," teica spēlētāja.

Aiša Sazerlenda profesionāles gaitās aizvadījusi četras sezonas, pārstāvot Itālijas un Polijas klubus. Pērn uzbrucēja "JAS-FBG Zaglebie Sosnowiec" komandas sastāvā piedalījās 24 Polijas čempionāta spēlēs, vidēji 37:07 minūtēs gūstot 15,6 punktus, izcīnot 8,3 atlēkušās bumbas un nopelnot lietderības koeficientu 15,0. Tie bija labākie rādītāji visās trīs nosauktajās kategorijās. Sazerlenda vidēji savāca 2,8 atlēkušās bumbas uzbrukumā un realizēja 42,7% divpunktu metienu.

Studentu basketbola karjeras laikā Sazerlenda pārstāvēja NCAA pirmās divīzijas komandu "Kansas Jayhawks", spēcīgajā "Big 12" konferencē sacenšoties pret "Baylor" (Britnija Grainere) un "Texas A&M" (Sidnija Kārtere) čempionu komandām. Spēlētāja palīdzēja "Jayhawks" nopelnīt pirmo ceļojumu uz NCAA čempionāta "Sweet 16" kārtu 14 gadu laikā, ceturtajā sezonā vidēji izceļoties ar 13,9 punktiem un 8,9 atlēkušajām bumbām.

2012. gada 26. aprīlī Sazerlenda parakstīja treniņnometnes līgumu ar WNBA klubu "Atlanta Dream", pārbaudes spēlēs vidēji gūstot 8,0 punktus, izcīnot 5,0 atlēkušās bumbas un nopelnot lietderības koeficientu 4,0. Pirmajā sezonā Itālijā viņa vidēji savāca 10 punktus un 6,2 atlēkušās bumbas, savukārt otrajā sezonā kļuva par otro labāko cīnītāju par atlēkušajām bumbām (vidēji 10).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!