Sporta Arbitrāžas tiesa (CAS), izskatot Krievijas Paralimpiskās komitejas (KPK) apelāciju, ir lēmusi, ka Starptautiskās Paralimpiskās komitejas (IPC) piespriestā Krievijas komandas diskvalifikācija paliek spēkā un šīs valsts sportistiem būs liegta piedalīties 2016. gada paralimpiskajās spēlēs Rio.

"CAS tiesa, kas izskatīja šo lietu, atzinusi, ka IPC jautājumā, kas novedis pie KPK diskvalifikācijas, nav pārkāpuši nevienu procesuālu noteikumu un lēmums par aizliegumu ir pieņemts saskaņā ar IPC noteikumiem un ir samērīgs apstākļiem. Ekspertu grupa tāpat norādīja, ka KPK neiesniedza nekādus pierādījumus, kas noliegtu apstākļus, uz kuriem tika balstīts IPC lēmums." teikts CAS paziņjojumā.

Kā ziņojām, Riodežaneiro spēļu lakā IPC paziņoja, ka pēc jaunākajiem atklājumiem saistībā ar dopinga sistēmu Krievijā, no gaidāmajām paralimpiskajām spēlēm tiek diskvalificēta visa Krievijas komanda.

KPK pēc šā IPC lēmuma nekavējoties iesniedza apelāciju CAS, taču tā ir noraidīta.

Kā zināms, Rio olimpiskajās spēlēs nevarēja piedalīties Krievijas vieglatlēti, jo Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) bija lēmusi par šīs valsts federācijas diskvalifikāciju. Tāpat arī Krievijas svarcēlāji tika izslēgti no četrgades lielākajām sacensībām, un vairākas sporta veidu federācijas lēma par Krievijas sportistu nepielaišanu olimpiskajām spēlēm, ja viņiem bijusi "dopinga vēsture".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!