Foto: Publicitātes foto
Tuvojoties Latvijā populārākā kalnu riteņbraukšanas maratona SEB MTB maratona izskaņai, iespaidos par aizvadītajiem sešiem no septiņiem posmiem dalās masveidīgākās "Virši – A" distances viena no vadošajām dāmu grupas sportistēm Beate Kovgere.

Pastāsti, kas Tevi pamudināja pirmo reizi piedalīties SEB MTB maratonā?

Ar riteņbraukšanu aizrāvos jau sen. Cik pati atminos, tad manas pirmās sacensības SEB MTB maratonā bija pirms 10 gadiem. Toreiz vēl bērnu distancē. Pirms aptuveni trijiem gadiem brālim Kristeram Kovgeram teicu, ka vēlos piedalīties riteņbraukšanas sacensībās. Vēlos gūt to adrenalīnu un tās sajūtas, ko sniedz piedalīšanās sacensībās. Viņš sacīja, ka nevar sēdēt un gaidīt, viss nenotiks pats no sevis. Šie vārdi mani motivēja trenēties.

Kuri ir spilgtākie mirkļi, kas palikuši atmiņā no dalības savā pirmajā SEB MTB maratona posmā?

Uztraukums un neziņa par to, kas mani sagaidīs sacensībās, jo SEB MTB maratons man bija pirmās sacensības tik kuplā dalībnieku skaitā.

Kas ir tās lietas, kuru dēļ piedalies SEB MTB maratonā?

SEB MTB maratonā piedalos, jo šajās sacensībās ir sīva konkurence, spraigas cīņas, interesantas trases un patīkama atmosfēra.

Kā Tev ir iesākusies šīs sezona?

Sezona ir iesākusies labi. Ar rezultātiem esmu apmierināta, jo uzskatu, ka galvenais ir sasniegt finišu sveikai un veselai. Šīs sacensības sastāv no vairākiem posmiem, tādēļ nenoskaņoju sevi negatīvi arī tad, ja finišs netiek sasniegts pirmajā trijniekā.

Kādu mērķi sev esi izvirzījusi šajā sezonā SEB MTB maratonā?

Mērķis ir katrā posmā sasniegt pēc iespējas augstāku rezultātu, izliekot no sevis maksimāli iespējamos spēkus, lai vēlāk nav pārmetumu pašai pret sevi, ka nav izdarīts tik, cik spēju.

Kas ir tie faktori, lai tu vēlētos pāriet uz SEB MTB maratona garo distanci?

Domāju, ka man vēl ir ko pierādīt un sasniegt "Virši-A distancē", jo šeit šobrīd konkurence ir sīva un manos rezultātos ir vieta progresam. Kad jutīšu sevī pārliecību, ka esmu tam gatava, tad arī ņemšu dalību SEB MTB garajā distancē.

Kā tu raksturotu konkurenci SEB MTB maratonā "Virši - A distancē" starp meitenēm?

Konkurence ir sīva, jo dalībnieces ir spēcīgas un nopietni gatavojas sacensībām. Reti sanāk savstarpēja cīņa plecu pie pleca. Tomēr uzskatu, ka trasē vienmēr ir cīņa par vietām, jo katrai konkurentei ir savas priekšrocības trases tehniskajā izpildījumā.

Cik lielu lomu kopumā sports ieņem tavā dzīvē?

Tas ieņem nozīmīgu lomu manā dzīvē. Sports ir manas ikdienas sastāvdaļa, kura nav ar neko citu aizstājama, jo tas ir veids kā relaksēties un atbrīvot prātu no ikdienas steigas. Ziemas periodā savus treniņus aizstāju ar skriešanu vai distanču slēpošanu.

Pastāsti par savu komandu, kuru pārstāvi...

Pārstāvu "EMU Mālpils sporta klubs" komandu. Komandas galvenie atbalstītāji ir: "EMU", "NUTREND" un "IF". Kā jau visām komandām, arī "EMU Mālpils sporta kluba" mērķis ir sasniegt visaugstākos rezultātus. Līdz šī gada sezonai komandas mērķis bija sasniegt pēc iespējas augstāku rezultātu amatieru līmenī, bet šogad komanda startē arī SEB MTB maratona "Toyota Hybrid" distancē.

Kāds būtu Tavs novēlējums visiem SEB MTB maratona dalībniekiem atlikušajā sezonas daļā?

Vēlu visiem sasniegt savus izvirzītos mērķus, kā arī darīt to, kas pašiem sagādā prieku. Un pats svarīgākais - izbaudīt sacensību garu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!