Foto: Publicitātes foto

Trešdien Dānijā startēja augstākās kategorijas daudzdienu velobrauciens "Tour of Denmark". Pirmajā posmā 198,2 kilometru garajā distancē uzvaru izcīnīja Krievijas komandas "Tinkoff" sportists Daniele Benati, bet Latvijas čempions Gatis Smukulis finišēja 48. vietā, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

"Tour of Denmark" ir vienas no prestižākajām šosejas riteņbraukšanas sacensībām Ziemeļeiropā. Šajā gadā tajās iekļauti pieci posmi, no kuriem viens būs individuālais brauciens. Sacensībās startē pasaules tūres, pro kontinentālās un kontinentālās vienības. Dalībnieku vidū ir arī šī gada Latvijas čempions grupas un individuālajā braucienā Gatis Smukulis, kuram "Astana" komandas rindās šīs ir otrās sacensības čempiona kreklā.

Pirmajā dienā dalībniekus sagaidīja 198,2 kilometru garš etaps no Herningas līdz Esbjergai. Trasē nebija daudz nopietnu kāpumu, tomēr valdīja visai spēcīgs vējš un arī lietus. Distances pirmajā daļā izveidojās vairāku sportistu atrāviens, kurā gan nebija favorītu komandu braucēji. Peletonā tikmēr kontroli uzņēmās "Tinkoff" un "Astana" vīri. Pamanāms bija arī Smukulis, kurš veica labu darba apjomu komandas labā.

Tuvojoties finišam, peletons sadalījās divās grupā. No "Astana" braucējiem priekšā turējās sprinteris Andrea Guardini. Beigu daļā gan nelielu pārsvaru pār sekotājiem ieguva "Tinkoff itāļu braucējs Benati un mājinieku favorīts – dānis Madss Vurcs. Uzvaru posmā izcīnīja Benati, bet dānis finišēja trīs sekundes vēlāk, iegūstot otro vietu. Peletons, kurā bija arī Gatis Smukulis, finiša līniju šķērsoja 16 sekundes aiz uzvarētājiem. Trešo vietu ieguva "Team LottoNL Jumbo" braucējs Moreno Hoflands.

Gatis Smukulis 125 riteņbraucēju konkurencē pirmo posmu noslēdza 48. vietā, arī 16 sekundes aiz uzvarētāja. No smiltenieša komandas biedriem Andrea Guardini ieņēma piekto vietu, kas bija labākais "Astana" vienības rezultāts šajā etapā. Ceturtdien velobraucienā tiks veikts 180 kilometru garš otrais posms.

Tour of Denmark 1. posms – 198,2 km:

1. Daniele Benati, Itālija, Tinkoff, 04:32:29

2. Madss Vurcs, Dānija, Virtu Pro Veloconcept, +00:00:03

3. Moreno Hoflands, Nīderlande, LottoNL jumbo, +00:00:16

4. Eriks Baška, Slovākija, Tinkoff, +00:00:16

5. Andrea Guardini, Itālija, Astana, +00:00:16

6. Mihaels Valgrens, Dānija, Tinkoff, +00:00:16

...

48. Gatis Smukulis, Latvija, Astana, +00:00:16

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!