Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu spēka uzbrucējs Amare Stademairs otrdien noslēdza vienas dienas līgumu ar Ņujorkas "Knicks" komandu un uzreiz paziņoja par savas karjeras beigām, vēsta ārvalstu mediji.

Stademairs karjeru vēlējās noslēgt kā Ņujorkas "Knicks" komandas spēlētājs, tāpēc viņš vienojās ar komandas vadību par vienas dienas līgumu. NBA Stademairs aizvadīja 14 sezonas.

"Vēlos pateikties Džeimsam Dolanam, Stīvam Milsam un Filam Džeksonam par līguma parakstīšanu ar mani, lai varu oficiāli noslēgt karjeru kā "Knicks" spēlētājs," sacīja Stademairs, kurš klubā spēlēja no 2010. līdz 2015. gadam. "Es Ņujorkā ierados 2010. gadā, lai palīdzētu komandai atgūties pēc neveiksmju perioda, un tas izdevās. Lai arī vēlāk mana karjera mani izmētāja pa valsti, mana sirds vienmēr piederēja "Knicks"."

33 gadus veco Stademairu karjeras pēdējos gados nomocīja savainojumi. 14 sezonu laikā viņš pārstāvēja Fīniksas "Suns", "Knicks", Dalasas "Mavericks" un Maiami "Heat".

Vidēji spēlē savas karjeras laikā Stademairs izcēlās ar 18,9 punktiem un 7,8 atlēkušajām bumbām. Sešas reizes uzbrucējs spēlēja NBA Zvaigžņu spēlē, bet 2003. gadā tika atzīts par sezonas labāko debitantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!