Foto: AP/Scanpix

Izraēlas policija aizturējusi desmitiem līdzjutēju, kas atbalsta Jeruzalemes "Beitar" futbola klubu, kurš ceturtdien viesosies Rīgā, lai UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas mačā spēkotos ar "Jelgavu".

Policijas kratīšanā aizturēti 56 līdzjutēji, kas ir huligāniskās fanu grupas "La Familia" pārstāvji.

Kratīšanas operācija veikta, pateicoties aģentam, kurš sešus mēnešus bija iefiltrējies grupējumā.

Policija kratīšanā konfiscējusi granātas, petardes, kilogramu sprāgstvielu materiāla un citus aizliegtus pirotehnikas piederumus.

"The Times of Israel" vēsta, ka reidā bija iesaistīti vairāk nekā 400 policijas virsnieki.

"Beitar" jau daudzas desmitgades ir huligāniska fanu grupa ar nosaukumu "La Familia", turklāt, kaut tā nāk no pilsētas, kurā 40% iedzīvotāju ir palestīnieši, tajā nekad nav spēlējis neviens arābu futbolists.

Jau vēstīts, ka pagājušajā ceturtdienā jelgavnieki UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas otrās kārtas atbildes spēlē savā laukumā ar 3:0 uzvarēja Slovākijas vicečempioni Bratislavas "Slovan", kas deva panākumu divu spēļu summā un ļāva pirmoreiz vēsturē sasniegt sacensību trešo kārtu. Tajā "Jelgava" jau ceturtdien pirmajā mačā "Skonto" stadionā uzņems Izraēlas trešo spēcīgāko komandu Jeruzalemes "Beitar".

"Jelgava" savā jaunāko laiku vēsturē Eirokausos spēlē ceturto reizi un pērn pirmoreiz pārvarēja UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmo kārtu, kad pārspēja bulgāru vienību Lovečas "Litex", savukārt tagad tikusi pie vēsturiska panākuma un pirmoreiz tikusi līdz trešajai kārtai.

Kāda Latvijas komanda UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā iekļuvusi pirmoreiz kopš 2013.gada, kad to paveica "Ventspils".

Pagājušās desmitgades beigās "Beitar" gandrīz piedzīvoja bankrotu un Eirokausu apritē atgriezās tikai pagājušajā sezonā, kad UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 2:1 divu spēļu summā uzveica Šimkentas "Ordabasi" no Kazahstānas, bet pēc tam divu spēļu summā ar 2:9 kapitulēja Beļģijas komandai Šarleruā "Sporting". Pēc fanu vardarbības spēle Beļģijā tika uz vairākām minūtēm apturēta, turklāt šī notikuma dēļ vienību atstāja tās īpašnieks Eli Tabibs. Pēc notikumiem Šarleruā komanda saņēma 95 000 eiro lielu sodu.

Lai sasniegtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīru, jāpārvar ne tikai trīs kvalifikācijas kārtas, bet arī vēlāk sekojošā "play-off" kārta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!