Foto: AFP/Scanpix

Britu riteņbraucējs Kristofers Frūms svētdien izvairījās no pārsteigumiem un trešo reizi karjerā triumfēja prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" kopvērtējumā.

Frūms, kurš iepriekš šajā velobraucienā uzvarēja arī 2013. un 2015. gadā, bija ļoti stabils līderis pirms noslēdzošā, 21. etapa, bet pēdējais posms šādās sacensībās parasti ir gluži simbolisks.

Svētdien 113 kilometru distancē, kas noslēdzās Elizejas laukos, uzvarēja vācietis Andrē Greipels ("Lotto Soudal"), sprinta finišā apsteidzot pašreizējo pasaules čempionu Peteru Saganu no "Tinkoff" komandas, kā arī "Katjuša" vienības norvēģu līderi Aleksanderu Kristofu.

Greipels "Tour de France" noslēdzošajā etapā uzvarēja otro gadu pēc kārtas.

Frūms roku rokā ar visu "Sky" komandu gan finišēja minūti un 13 sekundes aiz peletona, tomēr ar to bija pilnīgi pietiekami, lai saglabātu līdera godu – viņš par divām minūtēm un 52 sekundēm apsteidza francūzi Romēnu Bardē no IAM komandas.

Savukārt trešo vietu izcīnīja kolumbietis Nairo Kvintana ("Movistar").

Frūms 2012. gadā izcīnīja otro vietu kopvērtējumā un divreiz bijis otrais arī "Vuelta Espana" velobraucienā. Tikmēr briti "Tour de France" uzvarējuši ceturto reizi pēdējos piecos gados, jo 2012. gadā to pašu paveica arī Bredlijs Viginss.

Tikmēr svētdien paziņots, ka Kvintana nepiedalīsies Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, jo sportists pēdējās dienās cīnās ar alerģiju, kas liedza izrādīt pilnvērtīgu pretestību Frūmam.

Prestižās "Tour de France" sacīkstes šogad notika 103. reizi.

Latvija šogad velobraucienā nebija pārstāvēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!