Foto: AP/Scanpix
Krievijas riteņbraucējs Iļnurs Zakarins no "Katjuša" komandas trešdien izcīnīja uzvaru "Tour de France" velobrauciena 17.posmā, kas norisinājās Alpos, savukārt kopvērtējuma līderis brits Kristofers Frūms no "Sky" vienības vēl nedaudz palielināja pārsvaru pār saviem sekotājiem.

Zakarins 184,5 kilometrus garajā posmā Šveicē, kurā dalībniekiem nācās pievarēt vienu augstākās kategorijas kalnu, kā arī vienu pirmās un divus trešās kategorijas kāpumus, finišēja pēc četrām stundām 36 minūtēm un 33 sekundēm.

Viņš par 55 sekundēm pārspēja kolumbieti Harlinsonu Pantano (IAM), kurš svētdien uzvarēja velobrauciena 15.posmā, bet trešais palika polis Rafals Majka ("Tinkoff"), kurš posma uzvarētājam zaudēja minūti un 26 sekundes.

Frūms finišēja septiņas minūtes un 59 sekundes pēc posma uzvarētāja, etapā ieņemot 11.vietu, taču viņš kopvērtējumā par 40 sekundēm spēja palielināt pārsvaru pār tuvāko sekotāju nīderlandieti Bauki Molemu ("Trek-Segafredo").

Tikmēr 28 sekundes divkārtējam "Tour de France" čempionam Frūmam zaudēja kolumbietis Nairo Kvintana ("Movistra"), kurš pēdējos divos distances kilometros nespēja turēt līdzi britu riteņbraucējam, kas tas atrāvās no saviem tuvākajiem sekotājiem.

Kvintana piedzīvoja vēl vienu nepatīkamu zaudējumu, jo posma pirmajā kilometrā kritienu piedzīvoja un no sacensībām izstājās viņa komandas biedrs un palīgs Gorka Isagirre.

Četrus posmus pirms "Tour de France" beigām Frūms nu apsteidz Molemu par divām minūtēm un 27 sekundēm, trešais ir vēl viens brits Edams Jeitss ("Orica - BikeExcange"), kurš atpaliek vēl par 26 sekundēm, bet ceturto vietu ieņem Kvintana, kurš līderim tagad zaudē jau trīs minūtes un 27 sekundes.

Jau ziņots, ka pirms trešdienas posma no sacensībām izstājās titulētais britu sprinteris Marks Kavendišs ("Dimension Data"), kurš šī gada "Tour de France" uzvarēja četros posmos, bet karjerā kopumā šajā velobraucienā viņš guvis 30 uzvaras. Vairāk panākumu ir tikai leģendārajam beļģim Edijam Merksam, kurš savulaik atsevišķos posmos triumfēja 34 reizes.

Kavendišs izstājās, jo vēlas koncentrēties un labāk sagatavoties startam Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Viņš uz augstu vietu kopvērtējumā nepretendēja.

Trīs no četriem atlikušajiem posmiem arī notiks Alpu kalnos, tostarp ceturtdien gaidāmais 17 kilometru individuālais brauciens, kurā dalībniekiem būs jāveic 14,5 kilometrus garš brauciens kalnā - ar finišu Mežēvas pilsētā.

Frūms "Tour de France" pirmo reizi uzvarēja 2013. gadā, bet pērn šo panākumu atkārtoja.

Prestižās "Tour de France" sacīkstes šogad notiek 103.reizi.

Latvija šogad velobraucienā nav pārstāvēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!