Foto: AFP/Scanpix
Pašreizējais pasaules čempions grupas braucienā Peters Sagans no "Tinkoff" komandas pirmdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 16.posmā, svinot trešo panākumu šī gada sacensībās.

Slovāku riteņbraucējs Sagans 209 kilometrus garajā distancē ar finišu Šveices galvaspilsētā Bernē, finiša spurtā apsteidza norvēģi Aleksandru Kristofu no "Katjuša" komandas, bet trešais palika vēl viens norvēģis Sondre Holsts Engers no IAM vienības.

Saganam, kurš finišēja pēc četrām stundām, 26 minūtēm un divām sekundēm, uzvara tika piešķirta pēc fotofiniša izpētes. Viņš šogad uzvarēja arī sacensību otrajā un 11.posmā, bet karjerā "Tour de France" posmos slovākam nu ir septiņi panākumi, jo pa divām reizēm viņš atsevišķos posmos triumfēja 2012. un 2013.gada velobraucienos.

Zīmīgi, ka Sagans ir pārliecinošs līderis cīņā par labākā sprintera zaļo krekliņu, jo šajā vērtējumā ir nopelnījis 405 punktus, kamēr tuvākajam sekotājam britam Markam Kavendišam no "Dimension Data" komandas ir 291 punktus. Kavendišs šogad ir uzvarējis četros "Tour de France" posmos, bet karjerā viņam ir 30 šādi panākumi, kas ir otrs labākais sasniegums velobrauciena vēsturē.

Tikmēr kopvērtējuma līderis Kristofers Frūms no "Sky" komandas arī finišēja līderu grupā, ieņemot 14.vietu, bet turpat netālu bija arī viņa tuvākie sekotāji, tostarp otrajā vietā esošais Bauke Molema ("Trek - Segafredo"), kurš palika 20.vietā.

Piecus posmus pirms sacensību beigām britu riteņbraucējs Frūms saglabā minūtes un 47 sekunžu pārsvaru pār nīderlandieti Molemu, bet trešais kopvērtējumā ir vēl viens brits Edams Jeitss ("Orica - BikeExcange"), kurš līderim zaudē divas minūtes un 45 sekundes.

Otrdien sacensībās būs brīvdiena, kurai sekos pēdējās piecas velobrauciena dienas.

Jau vēstīts, ka 12. posmā Frūms ceturtdien uztriecās virsū motociklam un uz īsu brīdi zaudēja kopvērtējuma līdera godu, taču vēlāk sacensību rīkotāji pavēstīja, ka Lielbritānijas sportists pirmo vietu ir saglabājis.

Iepriekšējā nedēļā no sacensībām izstājās divkārtējais "Tour de France" čempions Alverto Kontadors no Spānijas, kurš sacensību pirmajos divos posmos piedzīvoja divus kritienus, bet pēc tam tika pie vīrusa saslimšanas. Viņš sacensības nespēja pabeigt otro reizi trīs gadu laikā.

Prestižās "Tour de France" sacīkstes notiek 103.reizi.

Latvija šogad velobraucienā nav pārstāvēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!