Foto: Reuters/Scanpix
Kolumbiešu riteņbraucējs Harlinsons Pantano no IAM vienības (titulbildē) svētdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 15. posmā, kamēr kopvērtējuma līderis Kristofers Frūms ("Sky") un viņa tuvākais sekotājs Bauke Molema ("Trek - Segafredo") finišēja līdzās.

Sacensību pirmajos 20 kilometros riteņbraucējiem bija jāpievar pirmās kategorijas kāpums, pēc kura izkristalizējās 30 sportistu liela grupa.

Priekšpēdējā kāpumā, kas bija visaugstākais šajā posmā, par līderiem kļuva polis Rafals Majka ("Tinkoff") un Iļnurs Zakarins no "Katjuša" komandas, tomēr abi tika noķerti un uzvarētājs tika noskaidrots poļa un kolumbieša savstarpējā cīņā.

159 garās distances finišā pirmais spurtu uzsāka Majka, tomēr Pantano apsteidza savu konkurentu. Abiem sportistiem finiša laiks bija četras stundas 24 minūtes un 49 sekundes, bet tuvākie sekotāji atpalika par sešām sekundēm.

Tikmēr Frūms un Molema finišēja trīs minūtes un septiņas sekundes aiz Pantano, tādējādi brits saglabā minūtes un 47 sekunžu pārsvaru kopvērtējumā. Tāpat šajā 15 riteņbraucēju lielajā grupā finišēja Edams Jeitss ("Orica - BikeExcange"), kurš kopvērtējumā ir trešais un Frūmam zaudē divas minūtes un 45 sekundes.

Jau vēstīts, ka 12. posmā Frūms ceturtdien uztriecās virsū motociklam un uz īsu brīdi zaudēja kopvērtējuma līdera godu, taču vēlāk sacensību rīkotāji pavēstīja, ka Lielbritānijas sportists pirmo vietu ir saglabājis.

Iepriekšējā nedēļā no sacensībām izstājās divkārtējais "Tour de France" čempions Alverto Kontadors no Spānijas, kurš sacensību pirmajos divos posmos piedzīvoja divus kritienus, bet pēc tam pamodās ar vīrusu. Viņš sacensības nespēja pabeigt otro reizi trīs gadu laikā.

Prestižās "Tour de France" sacīkstes notiek 103. reizi.

Latvija šogad velobraucienā nav pārstāvēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!