Foto: AP/Scanpix
Nīderlandes riteņbraucējs Toms Dumolins no "Giant - Alpecin" vienības piektdien uzvarēja prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 13.posmā, kur sportisti veica individuālo distanci, kamēr kopvērtējuma līderis Kristofers Frūms no "Sky" palielināja pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem.

Piektdienas sacensības tika aizvadītas sēru noskaņās, jo ceturtdienas vakarā Nicā svētku uguņošanas vērotāju pūlī tīši ietriecās kravas mašīna, kas saskaņā ar Francijas Iekšlietu ministrijas sniegto informāciju prasījusi 84 cilvēku dzīvības.

Velobrauciena 13. posms sākās ar klusuma brīdi, bet arī pēc apbalvošanas ceremonijas riteņbraucēji godināja terorakta upurus.

Piektdien notikušajā posmā Dumolins 37,5 kilometru distanci veica 50 minūtēs un 15 sekundēs, par minūti un trim sekundēm apsteidzot savu tuvāko sekotāju Frūmu, bet trešais bija "Movistar" portugāļu braucējs Nelsons Oliveira, kurš bija vēl 28 sekundes lēnāks.

"No vienas puses raugoties, esmu laimīgs par uzvaru, bet no otras - ļoti apbēdināts. Šodien pamodos un uzzināju nepatīkamās ziņas no Nicas," pēc uzvaras teica Dumolins.

Velobrauciena kopvērtējumā Frūms tagad ieguvis papildu minūti pār tuvākajiem sekotājiem un par minūti un 47 sekundēm apsteidz Bauki Molemu ("Trek - Segafredo"), bet viņa tautietis Edams Jeitss ("Orica - BikeExcange") atkāpies uz trešo vietu un Frūmam zaudē divas minūtes un 45 sekundes.

Jau vēstīts, ka 12. posmā Frūms ceturtdien uztriecās virsū motociklam un uz īsu brīdi zaudēja kopvērtējuma līdera godu, taču vēlāk sacensību rīkotāji pavēstīja, ka Lielbritānijas sportists pirmo vietu ir saglabājis.

Iepriekšējā nedēļā no sacensībām izstājās divkārtējais "Tour de France" čempions Alverto Kontadors no Spānijas, kurš sacensību pirmajos divos posmos piedzīvoja divus kritienus, bet svētdien pamodās ar vīrusu. Viņš sacensības nespēja pabeigt otro reizi trīs gadu laikā.

Prestižās "Tour de France" sacīkstes notiek 103. reizi.

Latvija šogad velobraucienā nav pārstāvēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!