Foto: AFP/Scanpix
Slavenais britu riteņbraucējs Kristofers Frūms no "Sky" ceturtdien prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 12. posmā uztriecās virsū motociklam un uz īsu brīdi zaudēja kopvērtējuma līdera godu, taču vēlāk sacensību rīkotāji pavēstīja, ka Lielbritānijas sportists pirmo vietu ir saglabājis.

Neilgi pirms finiša Frūms kopā ar austrālieti Ričiju Porti (BMC) un nīderlandieti Bauki Molemu ("Trek - Segafredo") uztriecās virsū motociklam, ko bija nobremzējuši daudzie fani. Lielbritānijas sportists pazaudēja savu velosipēdu, kas turklāt vairs nebija braucams, tāpēc sāka skriet. Neilgi pēc tam Frūmam tika iedots neitrāls velosipēds, kas arī nebija gana labs, bet tad "Sky" komanda sportistam nogādāja savu braucamo, kas ļāva tikt līdz finišam 25. vietā.

Uzreiz pēc finiša Frūms bija zaudējis velobrauciena kopvērtējuma līdera godu, taču turnīra rīkotāji nolēma saglabāt sportistu pirmajā vietā, turklāt pār tuvāko sekotāju viņš ieguvis papildu sekunžu pārsvaru.

Par šī posma uzvarētāju kļuva beļģis Tomass de Gends no "Lotto Soudal" komandas, kurš 178 kilometrus garo distanci veica četrās stundās 31 minūtē un 51 sekundē. Viņam divas sekundes zaudēja tautietis Seržs Povelss ("Dimension Data"), kamēr 14 atpalika spānis Daniels Navarro no "Cofidis, Solutions Credits" vienības.

Velobrauciena kopvērtējumā Frūms tagad par 47 sekundēm apsteidz citu britu Edamu Jeitsu ("Orica - BikeExcange"), kamēr trešais, atpaliekot par 56 sekundēm, ir Molema.

LETA jau ziņoja, ka iepriekšējā nedēļā no sacensībām izstājās divkārtējais "Tour de France" čempions Alverto Kontadors no Spānijas, kurš sacensību pirmajos divos posmos piedzīvoja divus kritienus, bet svētdien pamodās ar vīrusu. Viņš sacensības nespēja pabeigt otro reizi trīs gadu laikā.
Prestižās "Tour de France" sacīkstes notiek 103. reizi.

Latvija šogad velobraucienā nav pārstāvēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!