Foto: AFP/Scanpix

Vācijas riteņbraucējs Marsels Kitels no "Etixx-Quick Step" komandas otrdien triumfēja prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" ceturtajā posmā, kurš bija garākais šī gada sacensībās.

Kitels izcīnīja uzvaru sīvā sprinta finišā, par nieka tiesu apsteidzot francūzi Briānu Kokāru no "Direct Energie" vienības, kamēr trešais 237,5 kilometru garajā posmā, kura finišs notika Limožā, palika pasaules čempions un pašreizējais "Tour de France" līdera dzeltenā krekliņa īpašnieks slovāks Peters Sagans no "Tinkoff" komandas.

Uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešama fotofiniša pētīšana, kurā bija redzams, ka vācietis, šķērsojot finiša līniju, aptuveni par centimetru apsteidz Kokāru. Kitels un viņa konkurenti distanci veica piecās stundās, 28 minūtēs un 30 sekundēs.

Šoreiz vien astotais palika titulētais britu riteņbraucējs Marks Kavendišs no "Direct Energie", kurš uzvarēja pirmajā un trešajā posmā. Kavendišs pirmdien izcīnīja savu 28. uzvaru kādā no "Tour de France" posmiem, panākot leģendāro francūzi Bernāru Ino. Uzvarām bagātākais ir cits leģendārs "Tour de France" dalībnieks - beļģis Edijs Merkss, kurš savulaik triumfēja 34 šo sacensību posmos.

Posma sākumā no peletona aizmuka četri braucēji, kuri vienu brīdi sekotājus apsteidza par sešām ar pusi minūtēm, tomēr septiņus kilometrus pirms finiša bēgļi tika noķerti.

Kopvērtējumā Sagans par 12 sekundēm apsteidz francūzi Žiljanu Alafilipu ("Etixx - Quick Step"), bet vēl divas sekundes viņam zaudē spānis Alehandro Valverde ("Movistar"). Sagans savu pārsvaru pār sekotājiem palielināja par četrām sekundēm. Pērnā gada "Tour de France" uzvarētājs Kristofers Frūms no "Sky" komandas, kurš posmu pabeidza 37. vietā ar tādu pat rezultātu kā līderi, kopvērtējumā no Sagana atpaliek par 18 sekundēm un ieņem piekto vietu.

Pirmajos četros posmos ir triumfējuši sprinteri, jo distance vijās pa salīdzinoši līdzenu reljefu, kamēr pirmie lielākie kalni, tostarp divas otrās kategorijas virsotnes, dalībniekus sagaida trešdien - piektajā posmā.

Prestižās "Tour de France" sacīkstes notiek 103. reizi.

Latvija šogad velobraucienā nav pārstāvēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!