Foto: AFP/Scanpix
Pērnā gada pasaules čempions Peters Sagans svētdien uzvarēja prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" otrajā etapā, kas ļāva iegūt kopvērtējuma līdera dzelteno krekliņu.

Vien 183 kilometrus garās distances noslēdzošajā kilometrā, kas bija jāveic, braucot kalnā, vadošie sportisti noķēra ļoti ilgi atrāvienā bijuši beļģi Jasperu Stujvenu no "Trek - Segafredo" komandas. Līdz ar to finiša spurtā aiz Sagana distanci noslēdza francūzis Žiljans Alafilips ("Etixx - Quick Step") un spānis Alehandro Valverde ("Movistar").

Pērnā gada čempions Kristofers Frūms no "Sky" distanci noslēdza desmitajā vietā, bet 2007. un 2009.gada uzvarētājs Alverto Kontadors piedzīvoja kritienu otro dienu pēc kārtas un kopvērtējumā zaudēja vēl 47 sekundes. Jau sestdien 33 gadus vecais spānis savainoja savu labo ķermeņa pusi un svētdien distances ievadā nokrita uz tās atkārtoti.

Savukārt pēc riepas pārduršanas vēl viens kopvērtējuma pretendents austrālietis Ričijs Porte (BMC) zaudēja vēl minūti vairāk par Kontadoru.

Kopvērtējumā tagad Sagans par astoņām sekundēm apsteidz Alafilipu, bet Valverde atpaliek par desmit sekundēm.

Prestižās sacīkstes notiek 103. reizi.

Latvija šogad velobraucienā nav pārstāvēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!