Foto: LETA
Latvijas labākais smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs svētdien izcīnīja trešo vietu Krievijā notiekošā Eiropas čempionāta 200 metru distancē. Savukārt 200 metru distancē dāmām sensacionāli triumfēja Turciju pārstāvošā latviete Lāsma Liepa.

A finālā vīriem Rumjancevs finišēja pēc 35,072 sekundēm, kas bija identisks rezultāts kā lietuvietim Ignam Navakauskam, abiem sportistiem dalot trešo vietu.

Savukārt par čempionu kļuva brits Laiems Hīts, kurš bija 34,412 sekundes ātrs.

Tikmēr dāmu sacensībās Liepa lielāko daļu distances bija aiz konkurentēm, bet aizvadīja lieliskus noslēdzošos metrus, finišējot pēc 40,792 sekundēm un tuvāko konkurenti Džesu Volkeri no Lielbritānijas apsteidza par 0,148 sekundēm.

Šis kļuvis par Liepas un arī Turcijas smaiļošanas lielāko panākumu vēsturē.

Jau vēstīts, ka pirms tam priekšsacīkstēs Rumjancevs savā braucienā bija otrais, bet uzreiz A finālā iekļuva tikai pirmo vietu īpašnieki. Savukārt pusfinālā viņš savā braucienā uzvarēja un kvalificējās A finālam.

Rumjancevs kā vienīgais Latvijas smaiļotājs un kanoe airētājs ir nodrošinājis dalību Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Tāpat olimpiskajām spēlēm jau pērn kvalificējās Liepa.

2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs no Latvijas piedalījās Rumjancevs un Krists Straume, kuri vienā divniekā startēja 200 metru distancē, tomēr nostartēja nepārliecinoši, ierindojoties 11. vietā. Pašlaik Straume jau ir noslēdzis karjeru, bet Rumjancevs pērn izcīnīja piekto vietu Eiropas čempionātā.

Tāpat svētdien uz starta izgāja arī latviešu smaiļotāja Madara Aldiņa, kura aizvadīja divus B finālus. 500 metros sportiste finišēja astotā, apsteidzot vienīgi Turciju pārstāvošo latvieti Lāsmu Liepu, kas kopējā ieskaitē viņai deva 17. vietu, bet 200 metros palika noslēdzošajā, astotajā, pozīcijā un arī kopējā ieskaitē palika 17. pozīcijā.

No citiem Latvijas sportistiem Eiropas čempionātā sekmīgākie bija kanoe airētāji Aivis Tints un Gatis Pranks, kuri 1000 metru distancē divniekiem palika desmitajā vietā un bija pirmie aiz svītras, kuri netika A finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!