Foto: Scanpix
Kolumbijas izlase sestdien ar rezultātu 1:0 (1:0) apspēlēja mājinieci ASV un izcīnīja trešo vietu Dienvidamerikas futbola simtgadei veltītajās valstsvienību futbola sacensībās "Copa America".

Aizvadītajā spēlē par trešo vietu vienīgos vārtus 31. minūtē no tuvas distances guva Itālijas vienību "AC Milan" pārstāvošais uzbrucējs Karloss Baksa.

Abas komandas iepriekš jau bija sacentušās arī čempionāta atklāšanas spēlē, kad Dienvidamerikas komanda guva panākumu ar 2:0.

Čempionāta fināls gaidāms svētdien un tajā būs iepriekšējā turnīra atkārtojums – pašreizējā čempione Čīle tiksies ar Argentīnu.

Pirms tam pusfinālos Čīle ar 2:0 pieveica Kolumbiju, bet Argentīna sagrāva sacensību saimnieci ASV ar 4:0.

"Copa America" ir Dienvidamerikas izlašu turnīrs. Parasti tajā tiek uzaicinātas arī pa divām kaimiņu reģionu izlasēm, taču šogad "Copa America " tiek aizvadīta par godu Dienvidamerikas Futbola konfederācijas (CONMEBOL) simtgadei, tāpēc tajā piedalījās ne tikai desmit Dienvidamerikas izlases, bet arī sešas Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) komandas.

Nākamais "Copa America" turnīrs norisināsies pēc trim gadiem Brazīlijā.

Pērn "Copa America" finālā Čīle un Argentīna pamatlaikā un papildlaikā spēlēja neizšķirti 0:0, bet pēcspēles sitienos uzvaru izcīnīja Čīles futbolisti.

"Copa America" sacensību titulētākā izlase ar 15 triumfiem ir Urugvaja, bet Argentīna atpaliek par vienu panākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!