Foto: AFP/Scanpix

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Jeļena Ostapenko jaunākajā WTA rangā, kas pirms Vimbldonas turnīra sākuma publicēts svētdien, veikusi divu pozīciju kāpumu un pirmoreiz karjerā pakāpusies jau uz 34. vietu.

Līdz šim Ostapenko rangā nebija tikusi augstāk par 36. pozīciju, bet šonedēļ viņa apsteigusi arī leģendāro krievieti Mariju Šarapovu, kura pašlaik izcieš diskvalifikāciju par aizliegto vielu lietošanu.

Aizvadītajā nedēļā Ostapenko piedalījās Īstbornas WTA "Premier" turnīrā, kur otrajā kārtā ar 3-6, 3-6 zaudēja vēlākajai turnīra čempionei Dominikai Cibulkovai no Slovākijas.

Savukārt nākamās nedēļas ievadā viņa uzsāks dalību Vimbldonas turnīrā, kurā pirms diviem gadiem Ostapenko triumfēja junioru sacensībās. Pirmajā kārtā Latvijas sportiste tiksies ar Nīderlandes tenisisti Kiki Bertensu, kura šonedēļ rangā saglabājusi 28. pozīciju un sacensībās izlikta ar 26. numuru.

Kāpumu rangā veikusi arī Anastasija Sevastova, kura pacēlusies par vienu vietu un tagad atrodas 66. pozīcijā, kas ir viņas augstākā vieta kopš atgriešanās profesionālajā tenisā. Pagājušajā nedēļā Sevastova startēja vienīgi Vimbldonas dubultspēļu kvalifikācijā, zaudējot jau pirmajā mačā, bet vienspēļu pirmajā kārtā viņa tiksies ar pieredzējušo itālieti Frančesku Skjavoni, kura šonedēļ rangā saglabājusi 111. pozīciju.

Savukārt Diāna Marcinkēviča jaunākajā rangā piedzīvojusi trīs vietu kāpumu uz 402. pozīciju.

Nelielas izmaiņas šonedēļ notikušas arī ranga labāko sportistu vidū – pirmo vietu saglabājusi pieredzējusī amerikāniete Serēna Viljamsa, kura ir gados vecākā ranga līdere tā vēsturē, bet šomēnes Francijas atklātā čempionāta finālā piekāpās spānietei Garvinjei Mugurusai, kura pieredzējušajai konkurentei seko ranga otrajā pozīcijā.

Trešā ir poliete Agņeška Radvaņska, aiz viņas atrodama vāciete Angelika Kerbere, bet piekto vietu ieņem rumāniete Simona Halepa, kurai seko Baltkrievijas tenisiste Viktorija Azarenka un itāliete Roberta Vinči. Uz astoto vietu pakāpusies amerikāniete Venusa Viljamsa, kurai seko tautiete Melinda Kīza, sasniedzot savas karjeras rekordu, bet desmitā ir čehiete Petra Kvitova.

Pirms nedēļas astotā bija jaunā šveiciete Belinda Benčiča, tomēr šonedēļ viņa piedzīvojusi piecu pozīciju kritumu.

Šonedēļ risinājās vienīgi Īstbornas WTA turnīrs, kura finālā Cibulkova ar 7-5, 6-3 uzveica Karolīnu Plīškovu no Čehijas. Tas jaunākajā rangā Cibulkovai ļāvis veikt trīs vietu kāpumu un tenisiste tagad ir 18. pozīcijā.

Dubultspēļu rangā Sevastova saglabājusi 144.pozīciju, Ostapenko kritusi par divām pozīcijām un ir 194. vietā, Diāna Marcinkēviča ieņem 263.vietu, bet Denīza Marcinkēviča dubultspēlēs ir 930. rakete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!