Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Par 2016. gada Latvijas čempionu šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā aizraujošā cīņā kļuva smiltenietis Gatis Smukulis, kuram triumfēt neliedza lielā svelme.

Tādējādi "Astana" komandu pārstāvošais Smukulis tagad vienlaicīgi ir Latvijas čempions gan individuālajā distancē, gan grupas braucienā. Līdz ar to viņš visās starptautiskās sacensībās individuālajā distancē un grupas braucienā startēs Latvijas čempiona kreklā.

Sportisti svētdien 185 kilometrus veicas Priekuļos un Cēsīs. Jau pēc pirmajiem apļiem Priekuļos kļuva skaidrs, ka Latvijas čempiona titulu savā starpā sadalīs lieliskā formā esošais Smukulis un "Alpha Baltic-Maratoni.lv" pārstāvošais Viesturs Lakševics. Distances vidū līderu pārsvars pārsniedza trīs minūtes, bet pie Cēsīm, kur sportisti veica piecus 9 kilometru garus apļus, tas bija jau ap piecām minūtēm.

Visas distances gaitā bija redzams, ka lieliskā formā esošais Smukulis ir galvenais kandidāts uz uzvaru, ko pierādīja arī apmēram trīs kilometrus pirms finiša. Smukulis strauji kāpināja tempu, ko Lakševics nespēja turēt, un lepni vientulībā ar augsti paceltām rokām finišēja Cēsu pilsētas centrā. Tikmēr otrais finišēja Lakševics, kuram tas ir liels sasniegums karjerā, bet trešais, krietni atpaliekot, finišēja Toms Skujiņš.

Portāls "Delfi" piedāvāja sacensību teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!