Foto: F64

Pateicoties trim Jevgeņija Kazačoka trim vārtiem jeb "hat-trick", Jūrmalas "Spartaks" vienība sestdien "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas mačā savā laukumā ar 4:1 (2:0) pārspēja "Metta"/Latvijas Universitāte komandu.

Jūrmalas klubs izcīnījis jau četras uzvaras pēc kārtas.

Šajā spēlē mājiniekiem no "Spartaks" vienības piederēja liels pārsvars, kas viņiem pirmajā puslaikā ļāva izvirzīties vadībā ar 2:0, abus vārtus iesitot Kazačokam.

Kazačoks sev "hat-trick" noformēja 52. minūtē, bet astoņas minūtes vēlāk viņa komandas biedrs Dmitrijs Platonovs, gūdams savus sestos vārtus šosezon, panāca jau 4:0. Tiesa, 79. minūtē pēc standartsituācijas "Metta"/LU tomēr guva goda vārtus, kad izcēlās Dāvis Indrāns.

Jau vēstīts, ka pirms šī mača "Spartaka" sastāvu papildināja pieredzējušais aizsargs Pāvels Mihadjuks, taču viņš šoreiz laukumā vēl nedevās. Futbolists ir izīrēts no Latvijas čempiones "Liepāja".

Šīs vienības šosezon jau vienu reizi spēlēja savā starpā, kad piektās kārtas cīņā viesos ar 1:0 uzvarēja "Spartaks". Vienīgos vārtus šajā mačā guva Platonovs.

Virslīgas 12. kārta sākās trešdien, kad "Jelgava" savā laukumā ar 4:3 uzvarēja "Ventspils" komandu. Šīs kārtas noslēgumā svētdien tiksies arī "Riga" un "Daugavpils", kā arī "Liepāja" un RFS komandas.

Virslīgas kopvērtējumā ar 28 punktiem 12 spēlēs līderis ir "Spartaks", bet par četriem punktiem atpaliek "Ventspils". Tikmēr 19 punkti ir "Liepājai", kamēr pirmajam trijniekam ar 16 punktiem seko "Jelgava", pa 13 punktiem ir "Metta"/LU un RFS vienībām, kas abas par punktu apsteidz "Riga" vienību. Savukārt turnīra tabulu ar četriem punktiem noslēdz "Daugavpils".

Šī virslīgai ir 25. sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004. gadam, kā arī 2010. gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spēja finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

"Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!