Foto: LETA

Bufalo notikušajā Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā sestdien Vankūveras "Canucks" komanda izvēlējusies latviešu uzbrucēju Rodrigo Ābolu.

Pašlaik 20 gadus vecais Ābols izvēlēts septītajā kārtā ar kopējo 184. numuru. Viņš bija vienīgais Latvijas hokejists, kurš tika izraudzīts šajā NHL draftā.

Ābols šo sezonu pavadīja Rietumu hokeja līgas (WHL) klubā Portlendas "Winterhawks", Ziemeļamerikā pavadot pirmo gadu. Uzbrucējs 62 regulārā čempionāta spēlēs guva 20 vārtus un atdeva 29 rezultatīvas piespēles, kamēr izslēgšanas turnīrā viņam četrās cīņās viena rezultatīva piespēle.

Pērn Ābols debitēja Latvijas pieaugušo izlases rindās, bet šopavasar aizvadīja jau savu otro pasaules čempionātu, septiņās spēlēs izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli.
Rodrigo tēvs Artis Ābols ir Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Toljati "Lada" galvenais treneris.

Iepriekšējās divas sezonas "Canucks" klubā pavadīja cits latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, taču viņa līgums tūlīt noslēgsies un viņš kļūs par brīvo aģentu.

"Canucks" klubā savulaik spēlējuši arī Artūrs Irbe, Pēteris Skudra un Herberts Vasiļjevs.

Šosezon "Canucks" otro reizi pēdējo trīs sezonu laikā nekvalificējās Stenlija kausa izcīņai.

Kopumā NHL draftēti nu ir 35 Latvijas hokejisti. Pēdējo piecu gadu laikā draftā izraudzīti deviņi Latvijas hokejisti.

Draftēšana NHL komandās negarantē līguma noslēgšanu. Statistika liecina, ka 60% no draftētajiem spēlētājiem tā arī neaizvada nevienu NHL spēli.

Kopumā šajā NHL draftā tika izraudzīti 89 Kanādas hokejisti, bet 52 bija no ASV. Savukārt no Zviedrijas draftēti tika 25 spēlētāji, kamēr pa 17 un 14 sportistiem bija attiecīgi no Krievijas un Somijas. Čehija šajā draftā bija pārstāvēta ar četriem hokejistiem, kamēr Dānija – ar trim. Savukārt Beļģija un Šveice bija pārstāvēta ar diviem atlētiem, kamēr Baltkrievija, Vācija un Latvija – ar vienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!