Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Latvijas čempionātā šosejas riteņbraukšanā uzvarētāju grupas braucienā junioriem sestdien kļuva Mārcis Kalniņš, jauniešiem – Arvis Rendors, bet sieviešu elites grupā – Lija Laizāne, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Sacensības notika Priekuļos. Junioru grupā sportisti sacentās 110 kilometru garajā distancē, kas tika sadalīta sešos apļos.

Uzvarēja Mārcis Kalniņš, kurš distanci veica 3 stundās 10 minūtēs un 34 sekundēs. Divas sekundes vēlāk finišēja Kristaps Pelčers, kuram sudraba godalga. Trešais tikmēr bija Juliāns Isajevs, uzvarētājam zaudējot 1 minūti un 31 sekundi. Labāko sešiniekā ierindojās arī Kristofers Bindemanis, Aleksandrs Kulakovs un Deniss Trofimovs.

Sieviešu elitē 110 kilometru garajā trasē kopā ar junioriem devās trīs sportistes – Lija Laizāne, Endija Rutule un Madara Fūrmane. Laizāne turējās kopā ar junioru vadošajiem braucējiem. Viņas laiks trasē bija 3 stundas 17 minūtes un 10 sekundes. Otro gadu pēc kārtas rīdziniecei, kura atgriezusies Itālijas komandā "Aromitalia Vaiano Fondriest", Latvijas čempiones tituls.

Latvijas čempionāts noslēgsies svētdien Cēsīs, kad plkst. 11.00 startēs elites grupas brauciena sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!