Foto: LETA
Latvijas smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs sestdien kvalificējās Krievijā notiekošā Eiropas čempionāta A finālam 200 metru distancē.

Priekšsacīkšu braucējs Rumjancevam nebija tik sekmīgs, jo viņš savā braucienā bija otrais, bet uzreiz A finālā iekļuva tikai pirmo vietu īpašnieki. No tā Latvijas pārstāvis atpalika par 0,760 sekundēm.

Līdz ar to Rumjancevs sacensības turpināja pusfinālā, kurā viņš savā braucienā uzvarēja un iekļuva A finālā, kas notiks svētdien.

Rumjancevs kā vienīgais Latvijas smaiļotājs un kanoe airētājs ir nodrošinājis dalību Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Tikmēr dāmām 200 metru distancē smaiļotāja Madara Aldiņa savā priekšbraucienā bija pēdējā no piecām sportistēm, bet pusfinālā bija noslēdzošajā vietā starp septiņām dalībniecēm. Līdz ar to viņa svētdien sacentīsies B finālā. Savukārt kanoe airētāja Agnija Bērziņa savā priekšbraucienā bija piektā no sešām dalībniecēm, bet pusfinālā viņa ierindojās ceturtajā pozīcijā. Finālā iekļuva trīs labākās airētājas, bet latvieti no trijnieka šķīra 0,492 sekundes.

Visbeidzot kanoe airētājs Mārtiņš Burkovskis priekšsacīkstēs savā braucienā bija pēdējais no astoņiem dalībniekiem, bet pusfinālā viņš ierindojās priekšpēdējā pozīcijā no deviņiem sportistiem un finālā neiekļuva.

Neveiksmīgāk sestdien klājās smailīšu divniekam Denisam Volkovam un Kasparam Tīkleniekam, kuri savā priekšbraucienā bija pēdējie no deviņām laivām un tālākai dalībai sacensībās nekvalificējās.

Svētdien Aldiņa aizvadīs arī B finālu 500 metru distancē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!