Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā piektdien ar pirmo kopējo numuru Toronto "Maple Leafs" izraudzījās amerikāņu uzbrucēju Ostonu Metjūsu, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja Šveices klubā Cīrihes "ZSC Lions".

Pašlaik 18 gadus vecais Metjūss tika uzskatīts par šī drafta favorītu, kura lielākais pluss ir vārtu gūšanas prasmes.

"Šis ir sapņa piepildījums, it sevišķi, ja dodos uz tādu vēsturisku klubu kā "Maple Leafs"," pēc drafta izteicās Metjūss, kurš pēc vidusskolas beigšanas nolēma nepievienoties kādai universitātes komandai, bet pērn devās uz Šveici, sezonu pavadot šīs valsts augstākās līgas klubā "ZSC Lions".

Nupat aizvadītajā sezonā Metjūss kopumā 40 spēlēs guva 24 vārtus un veica 25 rezultatīvas piespēles. Tāpat viņš šajā pavasarī piedalījās arī pasaules čempionātā pieaugušajiem, kur desmit spēļu laikā guva sešus vārtus un veica trīs rezultatīvas piespēles.

Iepriekš kāds no ASV hokejistiem NHL draftā ar pirmo numuru tika izraudzīts 2007. gadā, kad Čikāgas "Blackhawks" ieguva Patriku Keinu.

Ar otro numuru šajā draftā tika izraudzīts talantīgais somu uzbrucējs Patriks Laine, kuru izvēlējās Vinipegas "Jets".

Pašlaik 18 gadus vecais Laine spilgti debitēja pasaules čempionātā, desmit spēlēs gūstot septiņus vārtus un veicot piecas rezultatīvas piespēles, palīdzot Somijas valstsvienībai tikt pie sudraba godalgām.

Laine tika nosaukts par pasaules čempionāta vērtīgāko hokejistu un labāko uzbrucēju.

Tikmēr ar trešo numuru šajā draftā tika izvēlēts kanādiešu uzbrucējs Pjērs Luks Dibuā, kurš nonācis Kolumbusas "Blue Jackets" paspārnē.

Pirmajā pieciniekā tika izraudzīti uzreiz trīs Somijas hokejisti, jo ar ceturto un piekto numuru tika izvēlēti uzbrucējs Jese Puljujarvi (Edmontonas "Oilers") un aizsargs Oli Juolevi (Vankūveras "Canucks").

Savukārt latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda pirmajā kārtā ar kopējo astoto numuru izvēlējās zviedru uzbrucēju Aleksandru Nīlanderu.

Kopumā pirmajā kārtā no 30 izvēlētajiem spēlētājiem 12 bija amerikāņi, bet 11 – kanādieši. Šī ir pirmā reize, kad ASV hokejisti pirmajā kārtā ir izraudzīti vairāk nekā spēlētāji no Kanādas.

Sestdien jaunie hokejisti tiks izraudzīti arī NHL drafta otrajā, trešajā, ceturtajā, piektajā, sestajā un septītajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!