Foto: LETA

Latvijas hokeja uzbrucējs Andris Džeriņš pievienojies Čehijas augstākās līgas komandai Hradeckrāloves "Mountfield", paziņojis klubs.

Džeriņš iepriekšējās septiņas sezonas pavadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas "Dinamo". Regulārajā čempionātā uzbrucējs aizvadīja 255 spēles, guva 33 vārtus veica 23 rezultatīvas piespēles un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -18. Savukārt izslēgšanas turnīrā jeb Gagarina kausa izcīņā hokejista rēķinā ir 12 spēles, trīs vārti un pozitīvs lietderības koeficients +5, bet Cerību kausā 13 spēlēs trīs vārti, deviņas rezultatīvas piespēles un +7 lietderības koeficients.

Rīgas "Dinamo" pēc aizvadītās sezonas lauza līgumu ar vairākiem spēlētājiem, tostarp arī ar 28 gadus veco Džeriņu, vēlāk piedāvājot jaunu sadarbību.

Džeriņš maijā tika atzīts par Latvijas hokeja izlases labāko uzbrucēju pasaules čempionātā, kur viņš septiņos mačos izcēlās ar vienu precīzu metienu, četrām rezultatīvām piespēlēm un neitrālu lietderības koeficientu.

Rīgas "Dinamo" komandai Džeriņš pievienojās 2009./10. gada sezonā pēc divām ļoti rezultatīvām sezonām Ontario hokeja līgā (OHL), kas ir viena no trim galvenajām Kanādas junioru hokeja līgām. Pirms tam viņš spēlēja arī Somijas un Zviedrijas junioru līgās.

"Mountfield" aizvadītajā sezonā Čehijas augstākajā līgā regulārajā čempionātā ieguva trešo vietu, savukārt izslēgšanas turnīrā tā nepārvarēja ceturtdaļfinālu.

Jau ziņots, ka šosezon Čehijas augstākajā līgā spēlēja Latvijas hokejisti uzbrucējs Roberts Bukarts ("Zlin") un aizsargs Jēkabs Rēdlihs (Karlovi Vari "Energie").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!