Foto: F64
Latvijas handbola izlases galvenais treneris Uģis Vikštrems ir lepns ar savu komandu, taču sarūgtināts par spēles pēdējo minūti pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra "play off" cīņā pret Baltkrieviju.

Jau vēstīts, ka Latvijas handbola izlase svētdien pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra "play off" cīņā pašā mača galotnē ar 24:26 izbraukumā piekāpās Baltkrievijai, saglabājot labas izredzes uzvarēt atbildes spēlē un divu maču summā.

"Gaidījām, ka spēle būs ļoti smaga. Tas ir handbols, un tā tam jābūt. Pirms spēles teicu, ka nav tik svarīgi, kāds būs rezultāts, bet kā mēs spēlēsim, kā cīnīsimies. Milzīgs kompliments manai komandai, kas cīnījās no pirmās līdz pēdējai minūtei. Bijām gatavi pretiniekiem iekost pat kājā, bet neļaut gūt vārtus. Visiem bija skaidrs, ka Baltkrievija ir šīs spēles favorīte, un tāda tā būs arī otrajā spēlē. Tur būs gan pavisam citādāk, jo spēlēsim mājās, kur mums būs vēl vairāk līdzjutēju atbalsta. Mums jāsaglabā vēss prāts un jāturas pie zemes," Latvijas Handbola federācijas preses dienestam sacīja Vikštrems.

"Ar spēli esmu apmierināts. Viss ir mūsu rokās. To, vai brauksim uz pasaules čempionātu, izšķirs otrā spēle. Kopējā situācija mums ir pateicīga. Kas attiecas uz pēdējo minūti, varu teikt, ka esmu drīzāk nevis dusmīgs, bet nedaudz sarūgtināts. Ģirtam Lilienfeldam jau teicu, ka viņš aizvadīja kolosālu spēli, bet pēdējā minūtē viņš par ātru centās atdot piespēli. Tā nebija īsti pieredzes kļūda, viņš vienkārši tajā brīdī manī neieklausījās. Galarezultātā bija jābūt -1 vai pat neizšķirtam. Bet vēlreiz saku – cepuri nost puišiem par spēli," turpināja speciālists.

Latvijas izlases kapteinis Ingars Dude arī bija priecīgs, kā komanda nocīnījās. "Protams, bija arī kļūdas, kuras nedrīkstējām pieļaut. Tomēr komanda cīnījās katru sekundi par katru laukuma centimetru. Bijām gatavi spēlēt asi un baltkrievus provocēt, taču tai pat laikā svarīgi bija pašiem nezaudēt galvu. Izdevās izvest no pacietības Sergeju Rutenko, kurš neizturēja. Tas ir normāli, jo šī ir cīņa uz dzīvību un nāvi," uzsvēra Dude.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!