Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON), Jeļizaveta Iļjina

Svētdien Siguldā lielākā uzmanība bija pievērsta Eiropas MTB čempionātam XCM, taču sacensību ietvaros notika arī cīņas SEB MTB maratona vērtējumā. Gandrīz 2000 braucēju Siguldā sēdās uz riteņiem "Toyota Hybrid" distancē, "Virši-A" distancē, "Mammadaba" Veselības braucienā un "Rasēns" Bērnu braucienos.

Par SEB MTB maratona trešā, Siguldas posma uzvarētājiem "Toyota Hybrid" distances vērtējumā kļuva "Rietumu Delfin" sportisti – vīriešiem ātrākais bija jaunais Eiropas čempions Pēters Prūss, bet dāmām kārtējo reizi savu pārsvaru Latvijā apliecināja Lelde Ardava. Vīriešu vērtējumā otro vietu ieguva Mārtiņš Blūms (ZZK), bet trešais bija Toms Skujiņš ("Cannondale"). Sievietēm uz goda pjedestāla otrā pakāpiena kāpa Ingrīda Šmite ("Sportlife.lv"), trešā bija Madara Fūrmane ("Belo Cycling Project/SKANSTE").

"Toyota Hybrid" distancē kopvērtējumā no līdera goda nācās atvadīties "Rietumu Delfin" pārstāvim Dmitrijam Sorokinam, kurš šoreiz distanci nepabeidza. Par SEB MTB maratona "Toyota Hybrid" distances jauno līderi tagad kļuvis Oskars Muižnieks, bet sievietēm līderes krekliņu saglabā Ardava.

Tikmēr "Virši-A" distances vērtējumā gandrīz 1500 sportistu konkurencē aizraujošā cīņā pēdējos metros uzvaru izcīnīja Raimonds Brics ("MySport Veikals"), apsteidzot savu komandas biedru Pauri Purniņu un Tomu Dinsbergu (""Hawaii Express Scott"). Sievietēm "Virši-A" distancē pārliecinoši ātrākā bija Lāsma Ozola ("Patria-Bottecchia"), aiz sevis atstājot Rūtu Krakovsku ("MTB Garkalne") un Beati Kovgeri ("EMU/Mālpils sporta klubs").

"Virši-A" kopvērtējumā līderu krekliņus pēc Siguldas posma uzvilka Brics un Ozola, kura uzvarējusi visos trijos posmos sezonā.

SEB MTB maratona sezona turpināsies 10. jūlijā ar sacensībām krāšņajā Vietalvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!