Foto: F64

Latvijas izlases basketbolists Rolands Freimanis pirmdien guva 11 punktus, taču tas neglāba Tallinas "Kalev"/"Cramo" vienību no zaudējuma Igaunijas čempionāta finālsērijas spēlē pret Tartu TU/"Rock" komandu.

"Kalev"/"Cramo" viesos cieta neveiksmi ar 68:75 (21:20, 23:18, 15:14, 9:23), taču sērijā līdz četrām uzvarām joprojām ir vadībā ar 2-1.

Freimanis ar 11 punktiem bija otras rezultatīvākais "Kalev"/"Cramo" komandā, jo 19 punktus sameta Šons Kings. Latviešu uzbrucējs laukumā pavadīja 29 minūtes un 29 sekundes, trāpīja divus no pieciem divpunktu un divus no pieciem trīspunktu metieniem, kā arī vienu no diviem soda metieniem.

Vēl Latvijas basketbolista rēķinā bija divas atlēkušās bumbas, kas viņam deva astoņus efektivitātes rādītāja punktus.

Uzvarētājiem pa 11 punktiem sameta Braiens Hārpers un Tanels Soks.

Sērijas ceturtā spēle trešdien atkal notiks Tartu, bet piektais mačs piektdien tiks aizvadīts Tallinā.

Jau ziņots, ka sērijas pirmajos divos mačos "Kalev"/"Cramo" mājās uzvarēja ar 97:81 un 71:69.

Kā ziņots, ceturtdaļfinālā "Kalev"/"Cramo" ar 3-0 apspēlēja daudzu latviešu pārstāvēto "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" komandu, kas ar nosaukumu "Valka"/"Valga" cieta zaudējumu "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla sērijā pret "VEF Rīga" komandu. Savukārt pusfinālā "Kalev" ar 3-0 pārspēja Raplas "Avis" komandu.

Freimaņa pārstāvētā komanda šosezon sacentās arī VTB Vienotajā līgā, kur 30 spēlēs tika pie astoņām uzvarām, kas deva 14. vietu 16 komandu vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!