Foto: F64
Latvijas basketbolistu Jāņa Timmas un Kaspara Bērziņa produktīvais sniegums pirmdien palīdzēja Sanktpēterburgas "Zeņit" komandai izcīnīt pirmo uzvaru VTB Vienotās līgas pusfināla sērijā pret Kazaņas "Unics", saglabājot izredzes uz iekļūšanu finālā.

Timma guva 12, Bērziņš 11 punktus, bet "Zeņit" savā laukumā svinēja uzvaru ar rezultātu 82:67 (21:20, 27:12, 10:22, 24:13), tomēr sērijā līdz vienas komandas trīs uzvarām ar 2-1 vadībā joprojām ir "Unics" basketbolisti.

Šosezon par labāko Latvijas basketbolistu Vienotajā līgā atzītais Timma spēlēja 24 minūtes un 14 sekundes, iemetot četrus no septiņiem tālmetieniem, taču netrāpot abus divpunktu metienus. Viņš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu, pārķēra divas bumbas un nopelnīja četras personiskās piezīmes, reizi uz pārkāpumu izprovocējot arī pretinieku.

Tikmēr Bērziņš nospēlēja 13 minūtes un 43 sekundes, trāpot četrus no četriem divpunktu metieniem un vienu no trīs tālmetieniem. Viņš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva četras kļūdas, pārtvēra vienu bumbu, nopelnīja četras personīgās piezīmes un reizi uz sodu izprovocēja arī pretinieku.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Raiens Tūlsons, bet Timma un Bērziņš attiecīgi bija otrs un trešais rezultatīvākais "Zeņit" basketbolists. Kazaņas "Unics" labā pa 20 punktiem guva Kīts Lengfords un Hoakims Koloms.

"Zeņit" pēc labi aizvadītās otrās ceturtdaļas puslaika pārtraukumā devās esot vadībā ar 48:32, taču trešajā spēles nogrieznī "Unics" 12 punktus atspēlēja un pirms pēdējās ceturtdaļas Sanktpēterburgas klubs bija priekšā vien ar 58:54. Tomēr mača pēdējās piecas minūtes krietni labāk aizvadīja laukuma saimnieki, kuri veica septiņu punktu izrāvienu un beigās svinēja drošu uzvaru.

Sērijas ceturtā spēle trešdien atkal notiks Sanktpēterburgā. Jau ziņots, ka šī dueļa pirmajos divos mačos Kazaņā uzvaras ar 94:83 un 97:91 svinēja "Unics" basketbolisti.

Otrā Vienotās līgas pusfināla duelī šī gada ULEB Eirolīgas čempioni Maskavas CSKA ceturtdien ar 86:83 uzvarēja Maskavas apgabala "Himki", bet sestdien bija pārāki ar 99:87 sērijā izvirzoties vadībā ar 2-0.

Kā zināms, Vienotās līgas ceturtdaļfināla sērijā "Zeņit" līdz trim panākumiem ar 3-0 pārspēja Saratovas "Avtodor", bet Timma šajās spēlēs izcēlās ar vidēji 27,3 punktiem mačā, tiekot nosaukts par izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla vērtīgāko basketbolistu.

Jau vēstīts, ka Latvijas čempioni "VEF Rīga" ar regulārajā turnīrā izcīnītām 11 uzvarām 30 mačos palika 11. vietā kopvērtējumā un nekvalificējās izslēgšanas spēlēm.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacentās 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīja divu apļu turnīru. Izslēgšanas turnīrā iekļuva astoņas labākās vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!