Foto: AP/Scanpix
Ar grūtu uzvaru Francijas atklāto čempionātu tenisā pirmdien sāka pagājušā gada uzvarētājs Stans Vavrinka no Šveices, kurš tikai piecos setos bija pārāks pār čehu Lukāšu Rosolu.

Aizvadītajā mačā ar trešo numuru izliktais Vavrinka svinēja panākumu ar 4-6, 6-1, 3-6, 6-3, 6-3.

Kā zināms, Rosolam "Grand Slam" turnīros nav sveša favorītu uzveikšana - 2012.gadā čehs Vimbldonas turnīra otrajā kārtā apspēlēja spāni Rafaelu Nadalu.

Vavrinka pērn Parīzē titula mačā pieveica serbu Novāku Džokoviču un guva savu otro "Grand Slam" titulu karjerā. Pirms tam viņš 2014. gadā triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā.

Kā zināms, svētdien un pirmdien turnīra norisi ievērojami iespaidojis lietus. Pirmdien spēles sākās divas ar pusi stundas vēlāk, nekā plānots.

Pie grūta panākuma dāmu turnīrā pirmdien tika WTA ranga ceturtajā vietā esošā spāniete Garvinje Mugurusa, kura atspēlējās no seta deficīta un ar 3-6, 6-3, 6-3 bija pārāka pār slovākieti Annu Karolīnu Šmiedlovu.

Pagājušā gada Vimbldonas turnīra fināliste zaudēja pirmajā setā, turklāt otrā seta pirmajā geimā atspēlēja deviņas breikbumbas. Turpinājumā Šmiedlova pietuvojās no 0-4 līdz 3-4, bet 22 gadus vecā Mugurusa noveda maču līdz uzvarai, neskatoties uz 53 nepiespiestajām kļūdām.

Ranga 38.vietā esošā Šmiedlova šogad spējusi uzvarēt tikai vienā WTA turnīru spēlē.

Mugurusa iepriekšējos divos gados sasniegusi šī turnīra ceturtdaļfinālu, bet otrajā kārtā viņai pretim stāsies speciālo ielūgumu saņēmusī francūziete Mirtilla Gergesa, kura pašlaik WTA rangā ir vien 203.vietā.

Kā zināms, par pirmo izlikto tenisisti, kas izstājusies šī gada turnīrā, pirmdien kļuva Latvijas sportiste Aļona Ostapenko. Pirmās kārtas mačā ar 32. numuru izliktā Ostapenko mačā starp divām astoņpadsmitgadniecēm ar 4-6, 5-7 piekāpās Japānas tenisistei Naomi Osakai.

Latvijas tenisiste pirmajā mačā zaudējusi astoņos no 13 šogad aizvadītajiem turnīriem.

Jau ziņots, ka Ostapenko Francijas atklātajā čempionātā startēs arī dubultspēļu turnīrā, kur duetā ar Jūliju Putincevu no Kazahstānas pirmajā kārtā mērosies spēkiem ar titulētajām amerikāņu māsām Serēnu un Venusu Viljamsām.

No pārējiem Latvijas tenisistiem Ernests Gulbis šīs sezonas otro "Grand Slam" turnīru sāks pret itāļu sportistu Andreasu Sepi, bet Anastasija Sevastova pirmajā kārtā tiksies ar amerikānieti Sačiju Vikeriju, kura iepriekš pārvarēja kvalifikācijas barjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!