Foto: AFP/Scanpix
Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien jau pirmajā kārtā noslēdza dalību sezonas otrajā "Grand Slam" turnīrā - Francijas atklātajā čempionātā.

Ar 32. numuru izliktā Ostapenko pirmās kārtas spēlē ar 4-6, 5-7 piekāpās japānietei Naomi Osakai, kura WTA rangā ierindojas 101. vietā. Ostapenko pasaules rangā ir 36. pozīcijā.

Spēles sākums aizkavējās par divarpus stundām, jo Parīzē lija lietus. Spēles pirmajā setā Ostapenko bija izvirzījusies vadībā ar 3-1, tomēr nākamos četrus geimus viņa zaudēja. Mača laikā viņai tika sniegta medicīniskā palīdzība, un Latvijas sportistei, iespējams, kāds savainojums traucēja spēlēt. Pirmajā setā viņai vairs neizdevās atspēlēties.

Otrajā setā Ostapenko bija nonākusi iedzinējos ar 1-3, bet viņai izdevās spēles gaitu izlīdzināt. Tad sportistes apmainījās ar breikiem, taču noslēgumā Osakai izdevās vēlreiz lauzt Latvijas sportistes servi un izcīnīt uzvaru.

Šī Ostapenko bija debija "French Open" pamatturnīrā, jo aizvadītajā gadā viņai neizdevās pārvarēt kvalifikācijas pirmo kārtu. Tāpat pirmo reizi viņa bija starp "Grand Slam" turnīra izsētajām sportistēm.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kur var aplūkot detalizētu mača aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!