Foto: Publicitātes foto
Nākamās nedēļas otrdienā, 17. maijā, Liepājā norisināsies starptautisks simpozijs sporta federāciju pārstāvjiem, pašvaldību sporta darbu vadītājiem un tautas sporta organizatoriem "Laba pārvaldība tautas sportā". Simpozijs tiek organizēts Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) koordinētā Erasmus+ programmas projekta "AGON" ietvaros.

Tautas sporta popularitāte Latvijas sabiedrībā ar katru gadu aug. Dažāda veida fiziskajās aktivitātēs iesaistās arvien lielāks iedzīvotāju skaits neatkarīgi no vecuma, dzimuma vai sportiskās sagatavotības. Pēdējo gadu laikā ievērojami audzis arī tautas sporta pasākumu skaits un to kvalitāte. Nozīmīga loma tautas sporta attīstībā ir pasākumu organizatoriem, pašvaldībām, valsts institūcijām un nevalstiskajām organizācijām.

Simpozijs "Laba pārvaldība tautas sportā" norisināsies četros paneļos. Pirmajā no tiem tiks aplūkota un diskutēta tēma par sadarbību starp valsti, pašvaldību iestādēm, privāto sektoru un nevalstiskajām organizācijām. Šajā panelī iesaistīsies sporta nozares pāraugošo valsts institūciju, kā arī pašvaldību un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Otrajā panelī tiks apskatīta tēma par sporta infrastruktūras nodrošinājumu un cilvēku resursiem, kas īpaši aktuāla pašvaldībām. Trešais panelis tiks veltīts, lai diskutētu par fizisko aktivitāšu popularizēšanu un iedzīvotāju iesaistīšanu, kur ar savu pieredzi dalīsies tautas sporta pasākumu rīkotāji, pašvaldību sporta darbu organizatori un sporta pedagogi. Tikmēr noslēdzošais panelis būs par veselības aspektiem labai pārvaldībai tautas sportā. Šajā sadaļā iesaistīsies sporta un medicīnas jomu pārstāvji.

Simpoziju vadīs moderators Reinis Ošenieks, bet paneļdiskusijās iesaistīsies pazīstami valsts, pašvaldību, nevalstisko organizāciju pārstāvji, kā arī sporta un veselības nozares speciālisti. Viņu vidū būs Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks un Sporta departamenta vadītājs Edgars Severs, Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Einars Fogelis, 2015. gada Latvijas labākā sporta skolotāja Nataļja Gorškova un Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis. Ar piemēriem par fizisko aktivitāšu popularizēšanu un cilvēku iesaistīšanu dalīsies arī Čehijas Republikas Handbola federācijas jaunatnes sporta attīstības vadītāja Petra Vozobulova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!