Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu trešo kārtu jeb konferences finālu svētdien sasniedza Klīvlendas "Cavaliers", kas ar rezultātu 100:99 pārspēja Atlantas "Hawks", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-0.

Austrumu konferences regulārā čempionāta spēcīgākās komandas "Cavaliers" rindās rezultatīvākais bija Kevins Lavs, kurš guva 27 punktus un izcīnīja arī 13 atlēkušās bumbas, 21 punktus, deviņas piespēles un desmit atlēkušās bumbas Lebrona Džeimsa kontā, bet 21 punkts arī Kairijam Īrvingam.

"Hawks" rindās 21 punktu sameta Deniss Šrēders, 19 punkti Polam Milsepam, bet 16 punktus guva Tabo Sefaloša.

Praktiski visas spēles garumā laukumā bija līdzīga cīņa, un neviena no komandām ievērojamu izrāvienu neveica. Pusotru minūti pirms spēles beigām "Hawks" bija vadībā ar 97:96, bet Džeimss guva četrus punktus pēc kārtas. Atlantas komanda prata atspēlēt vien divus punktus, līdz ar to mačam noslēdzoties ar 100:99 Klīvlendas komandas labā.

Tikmēr Oklahomasitijas "Thunder" basketbolisti ar rezultātu 111:97 savā laukumā pārspēja Sanantonio "Spurs" un izlīdzināja rezultātu sērijā 2-2.

Kevins Durants šajā mačā guva 41 punktu, 17 punktus pievienoja Dions Veiters, kamēr 16 punkti un 11 atlēkušās bumbas Stīvena Edamsa kontā. "Spurs" rindās 22 punktus sameta Tonijs Pārkers, 21 punktu guva Kavai Lenards, bet 20 punkti Lamarkusa Eldridža kontā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!