Foto: Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Indianas "Pacers" kluba prezidents Lerijs Bērds ceturtdien paziņoja, ka ar līdzšinējo komandas galveno treneri Frenku Vogelu uz nākamo sezonu netiks pagarināts līgums, vēsta ziņu aģentūra "Associated Press".

"Es zinu, ka šis nebūs simtprocentīgi populārs lēmums, taču mans uzdevums ir rīkoties komandas interešu vārdā," preses konferencē teica Bērds, tādā veidā turpinot sev raksturīgo galveno treneru biežo nomaiņu.

Piecās ar pusi sezonās, ko Vogels pavadīja pie "Pacers" kluba taktiskajiem grožiem, viņš uzkrāja 250 uzvaru un 181 zaudējuma rekordu. Piecas reizes aizvedis Indianas klubu līdz NBA izslēgšanas spēlēm, tai skaitā šosezon, kad klubs piedzīvoja sakāvi pret Toronto "Raptors" pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā.

Vogela vadībā "Pacers" kļuva par vienu no labākajām līgas komandām aizsardzībā. Taču šosezon NBA Zvaigžnu spēles periodā kluba prezidents Bērds izteicās, ka, varbūt esot laiks komandā ko pamainīt, tādā veidā mudinot Vogelu "iepūst dzīvību" nereti stagnējošajā "Pacers" uzbrukumā.

Lerijs Bērds lēmumu nepagarināt līgumu ar treneri nosauca par vienu no grūtākajiem, kādu viņš jebkad ir pieņēmis saistībā ar basketbolu. Vienlaikus Bērds norādīja, ka viņa ieskatā spēlētāji trenerī sāk "neklausīties" pēc trim sezonām, bet Vogels klubā ir pavadījis krietni ilgāku laiku.

Vogels Indianas klubu līdz Austrumu konferences finālam spēja aizvest gan 2012./2013. gada sezonā, gan 2013./2014. gada sezonā. Vienīgais gads, kad viņa vadībā klubs neiekļuva izslēgšanas spēlēs, bija pērn. Galvenokārt tāpēc, ka komandas līderis Pols Džordžs ASV izlases treniņmačā guva ļoti smagu kājas traumu un bija spiests izlaist lielāko daļu sezonas.

Ar pilnībā atlabušu Džordžu sastāvā, šosezon "Pacers" septiņās spēlēs pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā piekāpās Toronto "Raptors" komandai, kura sezonu noslēdza, ieņemot otro vietu Austrumu konferences tabulā.

"Es domāju, ka viņš ar darbu tika galā labi, taču galvenais ir spēlētājus motivēt un ļaut viņiem spēlēt augstākā līmenī," teica Bērds.

"Associated Press" vēsta, ka pēc Vogela NBA klubu starpā varētu būt liels pieprasījums. 2011. gadā viņu galvenā trenera postenim intervēja Hjūstonas "Rockets" un viņam esot ciešas saiknes ar kluba ģenerālmenedžeri Derilu Moreju.

"Pacers" prezidents Bērds norādīja, ka līdera Pola Džordža un daudzsološā debitanta Mailza Tērnera dēļ, darbs komandā varētu interesēt trenerus. Jau tiek lēsts, ka Indianas klubā radušos trenera vakanci varētu aizpildīt bijušais NBA treneris Neits Makmillans, kā arī bijušais Goldensteitas "Warriors" treneris Marks Džeksons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!