Foto: Publicitātes foto
Ar prieku paziņojam individuālā Online Čempionāta otro finālistu, kas pagājušā nedēļā virtuozi tika galā ar visu partneru, tostarp arī Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) sagatavotajiem jautājumiem – uzvaru izcīnīja Gulbenes novada valsts ģimnāzijas, 9B klases skolnieks Dailis Кopāns.

Apsveicam laimīgo finālistu, kurš jau var atpūstiet un gatavoties galvenajai cīņai. Savukārt pārējiem individuālā Online Čempionāta dalībniekiem kopā ar RSU esam sagatavojuši nelielu špikeri par gaidāmajiem jautājumu un uzdevumu tematiem nākošajās nedēļas.

"Rīgas Stradiņa universitāte ir viena no modernākajām augstākās izglītības mācību iestādēm Baltijā. Mums likās pašsaprotami iesaistīties un kļūt par draugiem "ZZ Čempionātam", jo tā ir vieta, kur ik gadu pulcējas un sacenšas mūsdienīgie un apķērīgie Latvijas jaunieši. Lai pārbaudītu skolēnu erudīciju, otrdienās, līdz pat 22. maijam individuālajam Online čempionātam gatavojam jaunus uzdevumus un testus, katru nedēļu tos veltot citai tematikai", stāsta RSU pārstāvis Edgars Žukovskis.

Visi temati, ko piedāvā universitāte, atbilst RSU identitātei un tēlam – piemēram, pirmajā nedēļā skolēni varēja pārbaudīt savas zināšanas par dažādajām profesijām, kuras var apgūt RSU. Būdama vadošā veselības aprūpes studiju augstskola, otrajā nedēļā RSU noskaidroja skolēnu erudīciju testā par veselīgu dzīvesveidu, savukārt šonedēļ tev ir iespēja pārbaudīt savu apķērību, pildot cieto riekstu uzdevumus, tā trenējot loģisko domāšanu, kas nepieciešama sociālo zinātņu studijās.

RSU centrā ir cilvēks – cilvēks, kurš iet līdzi laikam, cītīgi iegūst zināšanas un vēlas studēt inovatīvā un starptautiskā universitātē, tāpēc arī jautājumi Online Čempionātam tiek gatavoti vadoties pēc pašreiz aktuālajām tēmām un jauniešu interesēm. Nākamās nedēļas, 10.maijā RSU testa tēma ir "dīvainie fakti", tāpēc jau laikus noskaidro kāpēc japāņi cieš no Parīzes sindroma, un kur mežā var atrast parlamentu.

Atgādinām, ka ikviens skolēns līdz 22. maijam var piedalīties individuālajā Online Čempionātā un cīnīties par galveno balvu - jauno "Huawei" viedtālruni. Katras nedēļas uzvarētājs saņem arī divas biļetes uz "Carnival Youth" grupas koncertu, kas notiks 22.novembrī, Rīgā, koncertzālē "Palladium Riga". Lai tiktu konkursa finālā, tev nedēļas laikā ir jāaizpilda pieci testi, kuri no pirmdienas līdz piektdienai tiek publicēti "ZZ Čempionāta" mājaslapā. Par testu dažādību katru dienu rūpējās mūsu partneri - Rīgas Stradiņa universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Delfi, Sadales Tīkls, Latvijas Gāze, kā arī telekomunikāciju kompānija Huawei.

Tagad, kad esi apbruņots un gatavs likt lietā visas savas zināšanas un erudīciju, nāc uz individuālā Online Čempionātā sadaļu uz sāc pildīt šīs nedēļas testus. Vairāk par čempionāta nosacījumiem un iespējām iekļūt pusfinālā lasi jaunumu sadaļā vai konkursa nolikumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!