Foto: Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēlēs šonakt Portlendas "Trail Blazers" ar 106:103 (24:24, 24:26, 34:30, 21:26) pieveica Losandželosas "Clippers" un iekļuva izslēgšanas spēļu otrajā kārtā.

"Trail Blazers" pirmajās divās spēlēs atzina "Clippers" pārākumu, nonākot iedzinējos ar 0–2. Taču pēc tam Deimiena Lilarda un Krisa Džeimsa Makoluma, kurš šosezon atzīts par visvairāk progresējušo spēlētāju, lieliskais sniegums palīdzēja izcīnīt uzvaras četrās spēlēs pēc kārtas.

Lai gan "Clippers" līderi Kriss Pols un Bleiks Grifins pēdējās divās spēlēs komandai nespēja palīdzēt savainojumu dēļ, Losandželosas komanda tik un tā sastādīja sīvu konkurenci Portlendas klubam, kas regulāro sezonu noslēdza, ieņemot 5. vietu Rietumu konferencē.

Vēl 30 sekundes līdz spēles beigām rezultāts bija neizšķirts, taču "Clippers" basketbolista Džefa Grīna pārkāpums cīņā par atlēkušo bumbu izrādījās liktenīgs Doka Riversa trenētajai komandai. Meisons Plamlī realizēja sekojošos soda metienus un nodrošināja Portlendas kluba uzvaru mačā un sērijā.

Izslēgšanas spēļu otrajā kārtā "Trail Blazers" tiksies ar pērnās sezonas čempioni Goldensteitas "Warriors", kas ar 73 uzvarām šosezon laboja Čikāgas "Bulls" 1995./1996. gada rekordu, kad līdera Maikla Džordana vadībā Čikāgas komanda spēja uzvarēt 72 regulārās sezonas spēlēs.

"Warriors" bez lielām problēmām pirmajā kārtā ar 4–1 pieveica Hjūstonas "Rockets" komandu. Taču "Warriors" līderis un pērnās sezonas vērtīgākais spēlētājs Stefans Karijs svētdienas mačā pret "Rockets" guva ceļgala savainojumu. Prognozēts, ka viņš komandai nevarēs palīdzēt aptuveni divas nedēļas.

Šonakt notika arī Maiami "Heat" un Šarlotas "Hornets", kā arī Toronto "Raptors" un Indianas "Pacers" komandu dueļi. Iedzinējos esošās "Heat" un "Pacers" komandas spēja izlīdzināt sērijas rezultātu un panākt, ka uzvarētāja noskaidrošanai būs nepieciešama izšķirošā – septītā spēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!