Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēlēs Hjūstonas "Rockets" savā laukumā ar rezultātu 97:96 pieveica regulārā čempionāta labāko komandu Goldensteitas "Warriors", kurai nevarēja palīdzēt tās līderis Stefans Karijs.

Karijs otro spēli pēc kārtas izlaida potītes savainojuma dēļ. Aizvadītajā mačā "Rockets" ātri ieguva 17:10 vadību, turpinājumā savu pārsvaru pieaudzējot līdz 13 punktiem. Otrajā ceturtdaļā "Rockets" turējās vadībā, bet uz puslaika beigām "Warriors" atjaunoja septiņu punktu deficītu (48:55). Arī trešajā ceturtdaļā "Rockets" bija drošs pārsvars, bet ceturtajā ceturtdaļā "Warriors" panāca 80:81. Cīņa kļuva saspringtāka, bet 10,6 sekundes pirms beigām Īens Klarks izvirzīja vadībā "Warriors" – 96:95. Pēdējais uzbrukums bija "Rockets" komandai un tās līderim Hārdenam, kurš iemeta pustālo metienu, izraujot skaistu uzvaru.

Hārdens šajā mačā sakrāja 35 punktus, deviņas piespēles un astoņas atlēkušās bumbas. Lietuvietis Donāts Motiejūns izcēlās ar 14 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām, bet Dvaitam Hovardam 13 punkti un 13 bumbas zem groziem. "Warriors" rindās 22 punktus guva Marīss Speits, 17 punktus guva Klejs Tompsons, bet 16 punktus – Šons Livingstons.

Citā spēlē Oklahomasitijas "Thunder" ar 131:102 izbraukumā sagrāva Dalasas "Mavericks", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-1.

Uzvarētājiem 34 punktus guva Kevins Durants, 26 punktus pievienoja Rasels Vestbruks, kuram arī 15 rezultatīvas piespēles, bet 21 punkts Enesam Kanteram. "Mavericks" komandā 22 punktus guva Veslijs Metjūss, kamēr 18 punktus pievienoja Reimonds Feltons.

Tikmēr Toronto "Raptors" ar 101:85 izbraukumā pieveica Indiānas "Pacers", pārņemot vadību sērijā ar 2-1.

"Raptors" rindās pa 21 punktam guva Kails Lourijs un Demārs Derouzans, savukārt "Pacers" komandā rezultatīvākais bija Pols Džordžs, kurš guva 25 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!