Foto: AP/Scanpix

Minesotas "Timberwolves" spēlētāju Karlu Entoniju Taunu, kuru uzskata par latvieša Kristapa Porziņģa galveno konkurentu cīņā par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas labākā debitanta titulu, piektdien nosauca par Rietumu konferences labāko debitantu arī aprīlī.

Regulārās sezonas pēdējā mēnesī Tauns palīdzēja "Timberwolves" komandai gūt četrus panākumus septiņos mačos, bet pats vidēji izcēlās ar 18,9 punktiem un 11,7 bumbām zem groziem, kas šajos abos rādītājos bija labākais rezultāts starp visiem debitantiem.

Tauns šosezon 82 spēlēs guva 51 "double-double", kas bija trešais augstākais rādītājs visā līgā.

Tauns par labāko Rietumu konferences debitantu tika nosaukts pilnīgi visos sezonas mēnešos, šādu sasniegumu gūstot pirmoreiz kopš 2012./13.gada sezonas, kad to paveica Demjans Lilards no Portlendas "Trail Blazers".

Porziņģis pleca traumas dēļ aprīlī nemaz neizgāja laukumā, tāpēc uz labākā debitanta balvu nepretendēja, bet pirmajos trijos mēnešos viņš tika nosaukts par labāko debitantu Austrumu konferencē. Porziņģis šosezon izcēlās ar "double-double" 21 spēlē.

Nespēlējot Porziņģim, par aprīļa labāko debitantu Austrumu konferencē kļuva Toronto "Raptors" spēlētājs Normens Pauels no Toronto "Raptors", kurš palīdzēja savai vienībai astoņos mačos gūt sešas uzvaras. Debitants izcēlās ar vidēji 15,3 punktiem un 4,4 atlēkušajām bumbām.

Jau ziņots, ka Porziņģis tika atzīts par NBA labāko Austrumu konferences debitantu sezonas pirmajos trīs mēnešos - oktobrī/novembrī, decembrī un janvārī. Februārī šis gods tika Mailzam Tērneram no Indiānas "Pacers" komandas, bet martā - Maiami "Heat" spēlētājam Džošam Ričardsonam.

Uz NBA aprīļa labākā pirmgadnieka balvu pretendēja arī Emanuels Mudiejs (Denveras "Nuggets"), Džerians Grānts (Ņujorkas "Knicks"), Devins Bukers (Fīniksas "Suns") un Trejs Lailss (Jūtas "Jazz").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!