Foto: Publicitātes attēli
Latvijas izlase no 16. līdz 23. aprīlim Karlstadē, Zviedrijā, cīnīsies pasaules jaukto pāru čempionātā par pirmajiem olimpiskajiem punktiem, informēja Latvijas Kērlinga asociācija.

Pasaules jaukto pāru čempionāts tiks aizvadīts devīto reizi, bet pirmo reizi šī kērlinga disciplīna ir iekļauta 2018. gada ziemas olimpisko spēļu programmā. Šajā un nākamajā čempionātā 12 labākie pāri izcīnīs olimpiskos punktus, bet, summējot abu gadu rezultātus, tikai olimpisko spēļu rīkotāji un vēl septiņi labākie pāri cīnīsies arī Korejā.

Čempionāts tiks aizvadīts "Löfbergs" arēnā, kurā 2002. gadā pasaules čempionāta spēles aizvadīja arī Latvijas hokeja izlase. Tā spēj uzņemt vairāk nekā 8000 tūkstošus skatītāju un tajā piedalīsies rekordliels dalībnieku skaits - 42 valstis, kas ir sadalītas sešās grupās.

Latvijas izlases sastāvā pasaules čempionātā būs Ieva Rudzīte un Artis Zentelis, bet abu treneris ir Roberts Krusts.

Latvija cīnīsies A apakšgrupā pret Beļģiju, Bulgāriju, Poliju, Ungāriju, Slovākiju un Šveici. Katras apakšgrupas pirmās divas vietas, kā arī divas labākās no trešo vietu ieguvējām uzreiz iekļūs astotdaļfinālā, bet pārējās četras trešo vietu ieguvējas izcīnīs atlikušās divas vietas.

Jaukto pāru disciplīnā Latvijas labākais panākums ir pirmajā Pasaules čempionātā 2008. gadā izcīnītā 7. vieta, bet pagājušajā čempionātā izdevās finišēt 12. vietā.

Pirmo spēli Latvijas pāris aizvadīs sestdien, 16. aprīlī pulksten 13:00 pret Poliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!