Foto: F64
Turpinot pērn veiksmīgi aizsākto tradīciju, arī šogad "Rimi' bērnu diena "Lattelecom" Rīgas maratona ietvaros norisināsies dienu pirms galvenajiem startiem, skriešanas burvību piedāvājot izbaudīt pašiem mazākajiem skrējējiem un ģimenēm, informēja organizatori.

Reģistrēties "Rimi" bērnu dienas trasītēm 11. novembra krastmalā, kā arī jaunizveidotajam 4,2km garajam "Rimi" Bērnu dienas Ģimeņu skrējienam ar laika kontroli no 30. marta iespējams "Lattelecom" Rīgas maratona mājaslapā. Ņemot vērā lielo interesi, arī šogad Rimi bērnu dienas reģistrācija tiks pārtraukta, sasniedzot maksimālo 10 000 dalībnieku skaita limitu.

14.maijā "Rimi" Bērnu dienas aktivitātes 11.novembra krastmalā sāksies jau plkst. 10.00., aicinot uz dažādām skriešanas trasītēm un intelektuālām aktivitātēm jaunākos skrējējus līdz 12 gadu vecumam. Savukārt plkst. 15.00 tiks dots starts jaunizveidotajam Rimi Bērnu dienas Ģimeņu skrējienam – jaunai 4,2km distancei Rīgas centrā ar startu un finišu 11.novembra krastmalā.

Dalība "Rimi" Bērnu dienas trasītēs un aktivitātēs, izņemot 4,2km garo Ģimeņu skrējienu, ir bez maksas. Trasīte "Paši mazākie" jeb simbolisku šķēršļu trasīte paredzēta dalībniekiem vecumā līdz 3 gadiem, trase "Mazie" (200 metri) - dalībniekiem vecumā no 3 līdz 5 gadiem, trase "Lielie" (400 metri) - dalībniekiem vecumā no 5 līdz 8 gadiem, savukārt, trase "Paši lielākie" (800 metri) būs piemērota dalībniekiem vecumā no 8 līdz 12 gadiem.

Visās skriešanas aktivitātēs dalībniekiem būs iespējams iesaistīties visas dienas garumā no plkst. 10.00 – 14.00. Pasākuma laikā bērniem būs iespēja ne vien kārtīgi izskrieties, bet arī piedalīties dažādās jautrās, sportiskās spēlēs un aktivitātēs, kā arī prāta un intelektuālās nodarbēs. Visu dienu lielos un mazos uz skatuves priecēs bagātīga izklaides programma, kas tiks izziņota tuvojoties pasākumam.

"Rimi" Bērnu dienas Ģimeņu skrējiena starts plānots plkst. 15.00 un tā trase būs 4,2 km gara jeb simboliski 10% no klasiskā maratona distances. Trases maršruts no 11.novembra krastmalas skrējējus vedīs caur Rīgas centram pa Eksporta ielu, Elizabetes ielu, Kronvalda parkam, Kr.Valdemāra ielu, Meierovica bulvāri, gar Brīvības pieminekli, atgriežoties finišā pa Kaļķu ielu. Dalības maksa par vienu skrējēju ir 4,00-5,00 EUR, atkarībā no pieteikto dalībnieku skaita. Ģimeņu skrējienā aicināti piedalīties visa vecuma bērni bez vecuma ierobežojuma kopā ar ģimeni, radiem un draugiem. "Rimi" Bērnu dienas Ģimeņu skrējienā tiks veikta arī laika kontrole un pēc skrējiena visiem dalībniekiem būs pieejamas ne tikai finišētāju medaļas, bet mājas lapā būs pieejams arī diploms ar rezultātu.

Aigars Nords, "Lattelecom" Rīgas maratona organizatoru komandas vadītājs: "Esmu pārliecināts, ka aktivitātes un pozitīvā jezga, kuru uzsūkt varēs krastmalā un Ģimeņu skrējienā, kustīga dzīvesveida pamatus ilgtermiņā ieliks ne vienai vien ģimenei. Jau otro gadu sadarbībā ar Rimi centīsimies Rimi bērnu dienu noorganizēt ar Lattelecom Rīgas maratonam raksturīgo vērienu."

"Veselīgs dzīvesveids un sabalansēts uzturs daudziem ir kļuvis par neatņemamu dzīves sastāvdaļu, taču mēs vēlamies aicināt sportot un pārbaudīt savus spēkus arī pašus jaunākos skrējējus, tādējādi pievēršot arī bērnu uzmanību veselīga un aktīva dzīvesveida nozīmei. Tāpēc šogad mēs aicinām visus mazos sportotājus – nāciet ārā! Bērni vislabāk apgūst lietas praktiski, tādēļ mēs ceram, ka Rimi bērnu dienas atvaros mums izdosies parādīt bērniem un jauniešiem to, cik sports ir nozīmīgs, jautrs un, galvenais, patīkams brīvā laika pavadīšanas veids," sacīja Inga Bite, "Rimi Latvija" sabiedrisko attiecību vadītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!