Foto: RIA Novosti/Scanpix
Sestdien, 2.aprīlī, sāksies Latvijas ultramaratonu sezona, ko ievadīs vēsturiskais un teiksmām apvītais skrējiensoļojums no Rīgas uz Valmieru, vēsta Ultra garo skrējienu un taku skriešanas asociācija.

Tieši pusnaktī uz 2.aprīli pie Brīvības pieminekļa astoto reizi starts tiks dots 107 kilometrus garajam skrējienam Rīga – Valmiera, kuram visas 107 dalības vietas tika izpirktas vienā decembra naktī. Turpmāka pieteikšanās bija iespējama tikai par 107 eiro labdarības ziedojumu mazā valmierieša Jēkaba Bluķa ārstēšanai. 2015.gada skrējiena laikā Undīnes Ozoliņas ārstēšanai tika savākti 2635 eiro un meitene ar kustību traucējumiem varēja divreiz doties uz delfīnterapiju Minskā.

Latvijas garākajā ultramaratonā vieni skries uz rezultātu un trases rekorda labošanu, citiem tas būs izdzīvošanas skrējiens. Piektdienas, 1.aprīļa, naktī uz starta stāsies 122 ultramaratonisti, viņu vidū 31 sieviete. Sacensības apkalpos aptuveni 50 brīvprātīgo palīgu, startā ieradīsies Valmieras domes priekšsēdētājs Jānis Baiks. Sacensību dalībnieki un brīvprātīgie tiks apdrošināti pret nelaimes gadījumiem. Finišā varonīgos skrējējus sagaidīs īpaša Valmieras Kultūras centra sarūpēta izklaidējoša programma, masāžas galdi un atbalstītāju sarūpētas balvas.

Pērn Rīga – Valmiera ultramaratonā uzvarēja triatlonists Māris Babris ar rezultātu 8:35:06 stundas, kļūstot par visu laiku trešo ātrāko skrējēju un atpaliekot vien no trases rekordista Georga Jermolajeva (8:01:38) un Viktora Suborina. Sieviešu konkurencē 2015.gada 28. martā jaunu trases rekordu sasniedza Marta Zumberga (10:49:53), kura aizvadītajā gadā kļuva arī par Latvijas čempioni 100 kilometros, kā arī triumfēja Latvijas čempionātā ultra garajās distancēs.

Šogad Latvijas čempionātā ultra garajās distancēs iekļautas sešas sacensības - 107km skrējiensoļojums Rīga – Valmiera (2.aprīlis), Latvijas čempionāts 100/50 km (28.maijs), 63km Nakts taku skrējiens "Zilonis tumsā" (4.jūnijs), 80km "Cēsis Eco Trail" (6.augusts), 53km Baltijas Baso pēdu ultramaratons (27.augusts) un 70km Siguldas kalnu maratons (1.oktobris).

Lai cīņu par Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) medaļām padarītu saistošāku, šogad dalībniekiem nebūs jāfinišē visās sacensībās, bet gan jāgūst pēc iespējas vairāk punktu pa vienam no trim dažādu garumu ultraskrējieniem – vienā šosejas 100+ kilometru skrējienā, vienā 70-80 kilometru taku skrējienā un vienā 50-65 kilometru skrējienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!