Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs Hantimansijskā notiekošajā Pasaules kausa izcīņas pēdējā posma 10 kilometru sprinta sacensībās izcīnīja devīto vietu.

Rastorgujevs divās šaušanās pieļāva vienu kļūdu, bet finišu sasniedza ,4 minūtēs. Viņš uzvarētājam Juliānam Eberhardam no Austrijas piekāpās 1:06,8 minūtes. Pēc pirmās šaušanas, ko latvietis veica bez kļūdām, Rastorgujevs bija trešajā, taču kļūda otrajā "uguns līnijā" viņu atmeta uz sesto vietu. Sacensību pēdējā daļā Latvijas biatlonists vietu sešiniekā nespēja saglabāt.

Eberharda uzvara uzskatāma par diezgan lielu pārsteigumu. Viņš pēdējos metros par 1,1 sekundi spēja apsteigt Simonu Šempu no Vācijas. Trešajā vietā ierindojās cits vācietis Arnds Peifers, kurš uzvarētājam zaudēja 23 sekundes. Visi trīs šaušanās kļūdas nepieļāva.

Tikmēr Pasaules kausa uzvarētājs Martēns Furkāds no Francija ar četriem soda apļiem palika 40. vietā

No citiem Latvijas biatlonistiem Roberts Slotiņš ar vienu kļūdu ierindojās 71. vietā (+,6), bet Aleksandrs Patrijuks kļūdījās četras reizes, ieņemot 77. pozīciju (+4:02,8). Sacensībās piedalījās 84 sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!