Foto: AP/Scanpix

Sentluisas "Blues" kluba krievu hokejists Vladimirs Tarasenko atzīts par aizvadītās nedēļas Nacionālās hokeja līgas (NHL) labāko spēlētāju, kamēr otrās zvaigznes tituls ticis Floridas "Panthers" uzbrucējam Vinsam Tročekam, bet par nedēļas trešo zvaigzni nosaukts Ņūdžersijas "Devils" vārtsargs Keits Kinkeids.

Tarasenko nedēļas laikā trīs mačos nopelnīja sešus rezultativitātes punktus, iemetot trīs ripas un tikpat reižu asistējot partneriem, palīdzot Sentluisas klubam visos mačos uzvarēt.

Pret Čikāgas "Blackhawks" Tarasenko tika pie punkta par piespēli, bet "Blues" uzvarēja pēcspēles metienos ar 3:2, savukārt nākamajā mačā krievu uzbrucējs ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli sekmēja Sentluisas kluba uzvaru ar 5:2 pret Anaheimas "Ducks". Visbeidzot sestdien viņam vārti un piespēle uzvarā ar 5:4 pagarinājumā pret Dalasas "Stars".

Patlaban 24 gadus vecais Tarasenko šosezon NHL regulārajā čempionātā ir guvis 33 vārtus, kas ir piektais labākais rādītājs līgā, bet ar 61 rezultativitātes punktu 68 mačos viņš ir līgas šīs sezonas 14.rezultatīvākais hokejists.

Trīs izcīnītās uzvaras "Blues" komandai ļāva Rietumu konferencē panākt līderus Dalasas "Stars", jo abām komandām ir pa 91 punktam.

Tikmēr "Panthers" uzbrucējs Tročeks trīs spēlēs iemeta vienus vārtus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles, bet Floridas klubs izcīnīja divas uzvaras. Labākā spēle Tročekam bija aizvadītajā ceturtdienā pret Otavas "Senators", kurā viņš iemeta vienu ripu un trīs reizes to pašu palīdzēja izdarīt partneriem.

Tročeks, kuram ir 22 gadi, savā trešajā NHL sezonā ar 20 vārtiem un 26 piespēlēm ir trešais rezultatīvākais "Panthers" hokejists.

Savukārt "Devils" vārtsargs Kinkeids divos mačos izcīnīja divas uzvaras, vidēji mačā ielaižot tikai 0,48 ripas un atvairot 98,1% metienu. Kinkeids spēlē pret Sanhosē "Sharks"atvairīja 30 metienus, izcīnot uzvaru ar 3:0, kas viņam bija otrā "sausā" spēle NHL karjerā. Savukārt nākamajā spēlē viņš tika galā ar 22 no 23 Losandželosas "Kings" metieniem, palīdzot "Devils" komandai uzvarēt pagarinājumā ar 2:1.

Šosezon Kinkeids, kuram ir 26 gadi, 17 spēlēs ir izcīnījis septiņas uzvaras, vidēji spēlē ielaižot 2,44 ripas un atvairot 91,1% procentu metienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!