Foto: AFP/Scanpix

Nestartējot izlases līderim Andrejam Rastorgujevam, Latvijas vīriešu biatlona stafetes komanda sestdien ieņēma pēdējo vietu 25 vienību konkurencē Norvēģijā notiekošā pasaules čempionāta 4x7,5 kilometru stafetes sacensībās, kamēr uzvaru izcīnīja Norvēģija.

Latvijas sastāvā šajās sacensībās startēja Daumants Lūsa, Ingus Deksnis, Roberts Slotiņš un Aleksandrs Patrijuks, bet jau kopš tās sākuma komanda bija starp atpalicējām un pamazām atpalika no konkurentēm. Biatlonistiem neizdevās apsteigt nevienu no sāncenšiem, kas lika ieņemt pēdējo vietu 25 izlašu starpā.

Latvija kopumā noslēpoja deviņus soda apļus, bet Patrijuks pēdējā posmā tika noņemts no distances, jo tika apdzīts par apli.

Tikmēr par uzvarētājiem tika kronēta Norvēģija, kuras sastāvā startēja Ūle Einārs Bjērndālens, Tarjeijs Bē, Juhanness Tingness Bē un Ēmils Hegle Svensens, kuri Latviju apsteidza par apli.

Zīmīgi, ka Bjērndālens pasaules čempionātos tādējādi ieguvis jau 20.zelta medaļu, bet šajās meistarsacīkstēs šī viņam ir trešā godalga,

Norvēģi šaušanā izmantoja sešas rezerves patronas, bet finišā viņiem par 11,5 sekundēm izdevās apsteigt Vāciju, kamēr trešā negaidīti bija Kanāda, stafetē iegūstot pirmo pasaules čempionātu godalgu.

Šosezon aizvadītajās pirmajās divās Pasaules kausa stafetes sacensībās Rastorgujevs abas reizes pirmo posmu noslēdza līderpozīcijā, bet noslēgumā Latvija divreiz guva 22.vietu. Zīmīgi, ka 22. vietu Latvija izcīnīja arī trešajā sezonas stafetē, kad Rastorgujevs nestartēja.

Rastorgujevs gatavojas svētdien gaidāmajām sacensībām ar masu startu, kurām viņam izdevās kvalificēties kā pēdējam.

Kā zināms, Latvijas sportisti pasaules čempionātā līdz šim iztikuši bez lieliem panākumiem. Meistarsacīkstes Latvijas biatlonisti sāka ar pēdējo, 25. vietu jauktajā stafetē, kur dāmas veica divus posmus pa sešiem kilometriem, savukārt kungi sacentās 7,5 kilometru distancē. Latvijas komandā startēja Baiba Bendika, Žanna Juškāne, Slotiņš un Patrijuks, distancē nopelnot divus soda apļus un izmantojot 11 rezerves patronas.

Turpinājumā sacensībās sprintā kungiem Rastorgujevs izcīnīja 20. vietu, bet Slotiņš un Patrijuks netika pie tiesībām piedalīties iedzīšanas sacensībās, paliekot aiz labākajiem 60 dalībniekiem. Savukārt iedzīšanā Rastorgujevs palika 27. pozīcijā.

Savukārt sievietēm sprinta sacensībās Bendika ieņēma 78.pozīciju, kamēr Juškāne palika 95.pozīcijā starp 96 sportistēm.

Šonedēļ 15 kilometru klasikas sacensības sievietēm Bendika ar četrām kļūdām šaušanā ieņēma 65. vietu, bet Juškāne ugunslīnijā pieļāva piecas kļūdas, ierindojoties 86.pozīcijā starp 91 sportisti. Savukārt 20 kilometru distancē vīriem Rastorgujevs pieļāva sešas kļūdas šaušanā un samierinājās ar 59. vietu, bet Lūsa un Slotiņš ierindojās attiecīgi 86. un 95. pozīcijā.

Juškānei šie bija pirmie starti sezonā, jo sportiste iepriekšējās divas sezonas cīnījās ar veselības problēmām, turklāt pirms šīs sezonas viņai arī bija nesaskaņas ar federāciju.

Planētas meistarsacīkstes Oslo apkārtnē Holmenkollenē ilgs līdz svētdienai, bet pēc tam šosezon gaidāms vēl viens Pasaules kausa posms, kas risināsies Hantimansijskā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!