Foto: F64

Turpinot pērn veiksmīgi aizsākto praksi Baltijas lielākos skriešanas svētkus Rīgā rīkot divas dienas, "Lattelecom Rīgas maratons" šogad priecēs ar vēl izvērstāku programmu visas nedēļas nogales garumā 14.maijā un 15.maijā, tā piektdien preses konferencē Rīgas domē informēja maratona organizatori un partneri.

26. Lattelecom Rīgas maratonā, kas šogad norisināsies 14. un 15. maijā, rīdzinieki un pilsētas viesi varēs izvēlēties saviem spēkiem un noskaņojumam atbilstošāko distanci - maratonu (42,195 km), pusmaratonu (21,0975 km), kā arī 10 km un īsākas distances. Populāro 5 km distanci šogad aizstās 6 km distance, dodot iespēju līdz šim īsākās distances dalībniekiem pilnībā izbaudīt "Brīvības ielas kultūras kilometru", divreiz skrienot garām Brīvības piemineklim un Kultūras goda sardzei pieminekļa pakājē.

Savukārt pašiem mazākajiem dalībniekiem un ģimenēm organizatori sarūpējuši "Rimi" bērnu dienu 14. maijā, kuras laikā dienu pirms galvenajiem startiem piedāvās ne tikai mini-distances, aktivitāšu un atpūtas zonas 11. novembra krastmalā, bet arī pilnīgi jaunu 4,2 km distanci – Ģimeņu skrējienu. Ģimeņu skrējiens 14. maijā startēs krastmalā, ietvers Eksporta, Elizabetes ielas, kā arī skrējienu garām Kongresa namam, Valdemāra un Meierovica ielās, līdz Brīvības pieminekļa pakājei un cauri Vecrīgai, lai finišētu 11. novembra krastmalā.

Ārvalstu dalībniekiem, kuru skaits, pateicoties Rīgas pievilcībai, trasēm pilsētas centrā un "Lattelecom Rīgas maratona" aktivitātēm ārvalstu tirgos, iepriekšējos gados būtiski audzis, būs iespēja kopā ar Latvijas pārstāvjiem piedalīties Nāciju parādē jeb svinīgā gājienā no Brīvības pieminekļa līdz krastmalai, svinīgi dodot startu Rimi bērnu dienas Ģimeņu skrējienam.

""Lattelecom Rīgas maratona" divu dienu programma pērn piedzīvoja lielu atsaucību, tāpēc esam izlēmuši to attīstīt, maratonu vēl vairāk padarot par nozīmīgiem pilsētas svētkiem. Pērn dažādās distancēs pasākumā piedalījās teju 26 000 dalībnieku no 69 pasaules valstīm, savukārt sestdien krastmalas aktivitātēs iesaistījās vairāk nekā 7000 bērnu – šie skaitļi "Lattelecom Rīgas maratonu" padara par vienu no Rīgas un Latvijas vizītkartēm. Aicinu visus rīdziniekus skriešanas svētkos iesaistīties gan kā dalībniekiem, gan līdzjutējiem, izbaudot īpašo svētku gaisotni," saka Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Līdzjutējiem, pilsētas viesiem un dalībniekiem 15. maijā īpaši pievilcīgs būs "Brīvības ielas kultūras kilometrs" jeb īpaša kultūras, mūzikas un sadziedāšanās programma skrējiena laikā Brīvības ielā. Dejotāji, dziedātāji, īpašas skatuves un performances dalībniekus un rīdziniekus izklaidēs visas Brīvības ielas trases posma garumā no Brīvības pieminekļa, kur bāzēsies "Kultūras goda sardze", līdz pat Stabu ielai.

Organizatori atgādina, ka iestājies pēdējais un atbildīgākais skrējiena sagatavošanās posms un aicina sekot treniņu plāniem, kā arī iesaistīties pasākumos, kas radīti, lai vēl vairāk palīdzētu skrējējiem sagatavošanās procesā – adidas skriešanas skolas lekcijās un treniņos Mežaparkā, kā arī iedvesmoties treniņiem, sekojot programmas "Mans pirmais maratons" dalībniekiem.

""adidas skriešanas skolas" lekcijas un treniņi Mežaparkā izpelnījušies lielu skrējēju atsaucību – skolas sezonu sākām jau pagājušā gadā, un tā turpināsies līdz pat maijam. "adidas skriešanas skola" ir lieliska iespēja saņemt profesionālus padomus par veselību, pareizu uzturu, inventāru un treniņu plāniem, kā arī iedvesmoties no citu skrējēju stāstiem savu mērķu sasniegšanai," saka "Lattelecom Rīgas maratona" organizatoru komandas vadītājs un NECom valdes priekšsēdētājs Aigars Nords, aicinot gan uz adidas skriešanas skolas lekcijām 19. martā, gan uz koptreniņiem Mežaparkā katru svētdienu plkst.10.

Oficiālā "Lattelecom Rīgas maratona" adidas krekla zīmējuma autore šogad ir Latvijā labi zināmā māksliniece Ieva Iltnere, kura ar savu unikālo un atpazīstamo stilu iepriecinās ne tikai skrējējus, bet arī līdzjutējus. Ievas Iltneres zīmējums radīts mākslinieces atpazīstamajā stilā un simbolizē "Lattelecom Rīgas maratona" dalībnieku dažādību un plašo starptautisko pārstāvniecību.

Savukārt jaunā medaļa veidota saskaņā ar 2016. gada "Lattelecom Rīgas maratona" kampaņas "izlaušanās" motīvu. Medaļa simboliski ietver gan raupjumu un smagnējumu, kas dalībniekiem raksturīgs treniņu uzsākšanas procesā, gan noslīpēto perfekciju un tīrību, ko iegūstam treniņu procesa beigās. Kā ierasts, "Lattelecom Rīgas maratonā" medaļas saņems pilnīgi visi finišētāji, "Rimi" bērnu dienas, Ģimeņu skrējiena un 6 km distances dalībniekiem simboliski saņemot vieglākās un izmēros mazākās, savukārt maratona distances dalībniekiem - smagākās un izmēros iespaidīgākās medaļas.

Reģistrēties visām distancēm, ieskaitot "Rimi" bērnu dienai un Ģimeņu skrējienam, iespējams "Lattelecom Rīgas maratona" mājaslapā. Reģistrācija turpināsies līdz pat pasākumam, bet, tuvojoties maratonam, dalības maksa pakāpeniski paaugstināsies. Patlaban reģistrējušies jau vairāk nekā 6000 dalībnieku no 49 pasaules valstīm.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991. gada. 2015. gadā pasākums pulcēja 26 000 dalībnieku no 69 valstīm. Pasākums ir saņēmis prestižo Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) "Bronzas" kvalifikācijas zīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!